KINESISK VRI: Fondue kan være både sunt og godt. Foto: MAGNAR KIRKNES
KINESISK VRI: Fondue kan være både sunt og godt. Foto: MAGNAR KIRKNES

Sydende kinesisk fondue

MAT OG DRIKKE

Høsten har bydd på mange deilige og «norske» måltider - og tiden fremover blir nok preget mer og mer av julens fristelser.

  • Lise Finckenhagen
Publisert:

Nettopp derfor benytter jeg anledningen til å gjøre noe helt annet. Og hva er vel mer naturlig enn å utstyre familien med spisepinner og samles rundt en dampende eksotisk buljong.

Dette er min tolkning av kinesisk fondue, som vil få fart på smaksløkene og kaloritellerne til å juble. For denne varianten må da være utrolig mye sunnere enn fondue slik jeg husker den fra tidlig 80-tallet?

Oljen er her erstattet med en sydende aromatisk buljong, men prinsippene er de samme. Du dypper litt kjøtt, fisk og/eller grønnsaker ganske raskt i buljongen, dipper og nyter.

Lyst på noe annet? Søk i alle oppskriftene!

Vi bruker pinner, men i asiatiske butikker kan man få kjøpt små kurver eller siler som brukes. Egentlig er også en elektrisk bordwok å anbefale, men av mangel på det, bruker jeg en kasserolle med varme under eller vanlig fonduesett.

Mariner kjøtt og fisk, gjør klar grønnsakene og lag dippene på forhånd. Sett ut alt i små skåler, kok opp buljongen, og du er klar for en eksotisk opplevelse. Kanskje ikke helt autentisk, vil nok noen hevde, men det funker bra for meg.

Når måltidet nærmer seg slutten, har du kokte nudler over i buljongen som nå smaker litt av alt (jeg pleier å sile buljongen først).

Og så er det bare å slurpe i seg nudelsuppen på ekte kinesisk vis.

Her kan du lese mer om