Forsker vil ha åtte om dagen

Mens norske helsemyndigheter anbefaler «fem om dagen», mener norsk forsker vi bør gå opp til åtte om dagen for å redusere risiko for sykdom og tidlig død.

  • Aslaug Tangvald-Pedersen
Publisert:

– Jo mer frukt og grønt folk spiser, desto lavere er den generelle risikoen for hjertesykdom, slag, kreft og tidlig død.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Ny forskning: Maten som reduserer kreftfaren

  2. Pluss content

    Ny studie: Spis dette for å forebygge demens

  3. Pluss content

    Ny forskning: Dette kostholdet reduserer risikoen for hjertesykdom

  4. Pluss content

    Spiser du ikke kjøtt? Vær obs på dette

  5. Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme

Fra andre aviser

  1. Fargerike måltider reduserer risikoen for livsfarlige sykdommer

    Bergens Tidende
  2. Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?

    Aftenposten
  3. Stor uenighet blant forskerne: Så lite rødt kjøtt bør du egentlig spise

    Bergens Tidende
  4. Stine (43) spiser ikke brød. – Kostrådene om kornprodukter må endres, mener lege og professor.

    Bergens Tidende
  5. UiB-forskere har undersøkt hvilken mat som er farligst for hjertet. – Jeg ble overrasket da jeg så resultatene.

    Bergens Tidende
  6. Ny forskning: Denne maten er minst skadelig for miljøet og har størst effekt på helsen

    Bergens Tidende