Forsker vil ha åtte om dagen

Mens norske helsemyndigheter anbefaler «fem om dagen», mener norsk forsker vi bør gå opp til åtte om dagen for å redusere risiko for sykdom og tidlig død.

  • Aslaug Tangvald-Pedersen

– Jo mer frukt og grønt folk spiser, desto lavere er den generelle risikoen for hjertesykdom, slag, kreft og tidlig død.

Flere artikler

  1. Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme

  2. Pluss content

    Ny forskning: Maten som reduserer kreftfaren

  3. Pluss content

    Slik gikk Alina ned 40 kilo

  4. Pluss content

    Stor kåring: Dette er de fem beste diettene

  5. Unicef-rapport: Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært

Fra andre aviser

  1. Fargerike måltider reduserer risikoen for livsfarlige sykdommer

    Bergens Tidende
  2. UiB-forskere har under­søkt hvilken mat som er farligst for hjertet. – Jeg ble overrasket da jeg så resul­tatene.

    Fædrelandsvennen
  3. Stor uenighet blant forskerne: Så lite rødt kjøtt bør du egentlig spise

    Bergens Tidende
  4. UiB-forskere har undersøkt hvilken mat som er farligst for hjertet. – Jeg ble overrasket da jeg så resultatene.

    Bergens Tidende
  5. Ny forskning: Denne maten er minst skadelig for miljøet og har størst effekt på helsen

    Bergens Tidende
  6. Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?

    Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no