Piknik uten strev

MAT OG DRIKKE

På piknik skal du kose deg, fastslår NRKs Sommeråpent-kokk Omar Viset (37).

  • Irene Bergwitz-Larsen
Publisert: Oppdatert: 02.07.04 19:38

- Du trenger ikke lage åtte ulike sorter. Lag for eksempel én sandwichvariant og én rett med godt kjøtt - og pakk det ned i små, fine bokser.

Til daglig jobber Omar i Opplysningskontoret for kjøtt. Men om sommeren er han vel så opptatt av å tenke farger og grønnsaker.

- Sommeren tilsier at man skal spise noe crispy og godt. Friske farger inspirerer og gjør deg glad, slik du skal være på piknik. Reddiker og asparges er eksempler på fargerike og friske sommergrønnsaker.

- Ta grønnsakene på et spyd for seg selv, siden de ikke skal grilles like lenge som kjøttet. Dessuten er det praktisk, sier Viset.

Saus på piknik kan være tungvint. Enklere er det ofte å forsterke smaken ved å marinere grillkjøttet på forhånd, eller ta med en saftig salsa. Den er ikke like flytende som andre sauser.

- Og bruk tallerkener i hard plast. De er mye enklere å spise av enn engangstallerkener, sier han.

Her kan du lese mer om