TESTER TURMAT: Randi Skaug, første norske kvinne til toppen av Mount Everest (f.v.), Liv Arnesen, første kvinne alene til Sydpolen, og Kristin Krohn Moe, grønlandsfarer, tester frysetørret turmat. Foto: Janne Møller-Hansen

Enklere på tur med frysetørret mat

NORDMARKA (VG) De er enkle å tilberede, og enkelte smaker godt. Frysetørret turmat er også for deg som bare skal på korte overnattingsturer.

  • Egil Svendsby

Artikkelen er over 15 år gammel

VG har fått Liv Arnesen, Randi Skaug og Kristin Krohn Moe, tre av landets mest erfarne brukere av frysetørret turmat, til å smaksteste produktene som selges i sportsforretninger. - Håper aldri jeg blir så sulten at jeg liker denne, sier Randi Skaug om et av produktene.

- Hadde vi ikke hatt annen mat, så hadde jeg spist denne, sier Liv Arnesen om et annet.

Enige turkvinner

Men selv om smaken som kjent er delt, var det forbausende liten uenighet i vårt testpanel.

Tre produkter skilte seg klart ut i toppen og fikk smilene frem, med Chichen Curry som den erklærte vinneren.

Tre produkter var på et lavmål, og vil aldri få plass i noen av kvinnenes tursekker.

Kun Reals Pasta Bolognese skapte uenighet.

- Den er god, sier Liv.

- Nei, sier Kristin og Randi.

Selv om de på enkelte lengre ekspedisjoner får laget spesialmat, bruker de også noen ganger de samme frysetørrede produktene du kan få kjøpt i butikken.

- Men jeg har et triks for å få maten til å smake bedre. Jeg har med fersk hvitløk som jeg bærer inntil kroppen, slik at den ikke skal fryse. Jeg lukter kanskje ikke så bra da, men maten blir bedre, sier Randi Skaug.

- Soltørkede tomater er også bra, samt krydder, sier Kristin Krohn Moe.

- Jeg nøyer meg med hvitløkspulver, salt og pepper på lengre ekspedisjoner, sier Liv Arnesen.

- Hvor viktig er kaloriene?

- Dess flere dess bedre. På en ekspedisjon trenger en kvinne ca. 4000 kalorier om dagen. Menn en del mer. Men alle disse produktene holder mål, hvis vi kun tenker kalorier, til middag, sier Liv Arnesen.

Mer om

  1. Reiseliv
  2. Mat og drikke

Flere artikler

  1. Randi klarte alle syv

  2. Se opp for julens saltbomber

  3. VGs ekspertpanel har testet 43 nye matvarer: Her er årets beste og verste matnyheter

  4. Verre enn øl og cola

  5. Pluss content

    Stor test: Best og verst for tennene

Fra andre aviser

  1. Oi, denne turmaten svinger i smaken!

    Aftenposten
  2. Hopper inn til kulturministeren

    Aftenposten
  3. Turmat: Det må ikke være dyrt og ferdigprodusert

    Aftenposten
  4. Oi, denne turmaten svinger i smaken!

    Fædrelandsvennen
  5. Turmat: Det må ikke være dyrt og ferdigprodusert

    Fædrelandsvennen
  6. Liv Arnesens nye ekspedisjon skal krysse syv kontinenter og vare til 2030

    Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no