STENGT: Restaurant Mesterkokken på Gjøvik hadde svært dårlig renhold, fastslår Mattilsynet. Foto: Geir Olsen

Ny restaurant stengt

GJØVIK (VG) Dårlig renhold gjør at Mesterkokken restaurant på Gjøvik måtte stenge dørene.

Alexander Nordby
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Vedtaket om umiddelbar lukking av stedet ble gjort onsdag kveld, da Mattilsynet i Gjøvik, Toten og Land gjennomførte en storkontroll hos 10 spisesteder.

- Det var bare denne restauranten som ble stengt, og bakgrunnen var det vi beskriver som veldig dårlig renhold, opplyser distriktssjef Ellen Fuglerud.

I formiddag var det plassert en plakat på døren avrestauranten med påskriften "Stengt i dag". Daglig leder Dan Shao hos Mesterkokken, sier til VG at de nå har vasket ned hele restauranten.

VASKETID: Det er vaskedag på Mesterkokkken på Gjøvik etter at Mattilsynet stengte restauranten. Foto: Geir Olsen

- Vi har jobbet hele natten med å vaske og ordne opp. Vi har hatt veldig mye å gjøre i det siste. Restauranten ble stengt på grunn av renholdet og fordi oppvaskmaskinen vår holdt 2 grader for lav temperatur. Nå er det i orden. Jeg håper vi kan åpne igjen i løpet av dagen, sier hun.

Mattilsynet slo til om ettermiddag og kvelden onsdag ved seks spisesteder i Gjøvik, to på Raufoss og to på Dokka. Det ble det ikke gjort graverende funn andre steder enn hos Mesterkokken.

- Tilstanden ved de andre stedene vil jeg beskrive som generelt ganske bra. To steder har imidlertid fått varsel om vedtak på grunn av mangler ved vedlikehold og temperaturer, sier Fuglerud.

De to stedene var Rigmors Kaffistove på Gjøvik og restaurant Verona på Raufoss.

Mattilsynet har den siste tiden gjennomført tilsyn ved spisesteder en rekke steder i landet. I flere byer er restauranter blitt stengt på grunn av dårlig hygieneforhold og renhold.

I Oslo har det vakt stor oppsikt at til og med såkalte gourmetrestauranter har måttet lukke dørene etter at det er funnet rotteekskrementer i lokalene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder