VINNER: Den norsk osten, Kraftkar utkonkurrerte over 3000 oster på World Cheese Awards. Foto: NTB

Norsk Kraftkar er verdens beste ost

San Sebastian (NTB): Den norske osteprodusenten Tingvollost vant onsdag overraskende tittelen World Champion for sin blåmuggost Kraftkar.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den lokale osteprodusenten fra Torjulvågen i Nordmøre danket ut alle konkurrentene fra de internasjonale meierier da de onsdag kveld ble kåret som produsenter av verdens beste ost. Den 29. World Cheese Awards arrangeres i den spanske byen San Sebastian og den norske blåmuggosten slo to spanske oster i oppløpet.

Det er ikke første gang at osten vinner: Kraftkar til topps.

Gårdsmeieriet i Torjulvågen har slått kjente merker som Roquefort og Stilton og mange flere, skriver lokalavisen Tidens Krav.

– Dette er jo uoppnåelig. Vi har fått flere priser for mange av ostene våre, men å smadre verdenseliten er noe en bare drømmer om men aldri våger å tro, sier en lettere oppskjørtet daglig leder Egil Smith-Meyer til avisen.

Den nordmørske osten var altså favoritten blant 266 dommere fra 26 ulike land som totalt har vurdert 3.021 oster fra 31 land.

Kraftkar har også tidligere vunnet store internasjonale ostekonkurranser, deriblant også gullmedaljer under World Cheese Awards i 2011 og International Cheese Awards i 2013.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder