Fem rødvinsdruer du må kunne
Vin kan virke veldig komplisert. Men det er det egentlig ikke. Her er en enkel guide til 5 av de viktigste rødvinsdruene - og leser du dette, vil du få kunnskap langt over gjennomsnittet.
Publisert:
Vin er egentlig ikke så komplisert. Det kan beskrives presist med én eneste setning: vin er gjæret druesaft. Og ettersom vi snakker om druesaft, mener jeg den mest naturlige innfallsvinkelen til å forstå vin, er nettopp å starte med å forstå druene.
Får du oversikt over utseende, lukt og smak fra de mest kjente og populære druene i verden, vil du allerede ha en vinforståelse som går langt utover gjennomsnittet.
Jeg har valgt ut 5 rødvinsdruer som jeg tror du vil ha stor glede av å bli kjent med. For hver drue kommer jeg med to personlige vinanbefalinger. Du skal herved få bli kjent med følgende druer:
- Pinot noir
- Cabernet sauvignon
- Merlot
- Syrah/shiraz
- Nebbiolo
Flere artikler
Fra andre aviser
- Bergens Tidende
På tide å sjekke ut spanske viner igjen. Der foregår det en revolusjon.
- Aftenposten
På tide å sjekke ut spanske viner igjen. Der foregår det nemlig en kvalitetsrevolusjon.
- Bergens Tidende
Hva skiller en god fra en mindre god? Her er noen stikkord å gå etter.
- Aftenposten
Vinskolen:
- Bergens Tidende
A-magasinets vinekspert Ingvild Tennfjord: Gi sommeren et eget soundtrack
- Aftenposten
A-magasinets vinekspert Ingvild Tennfjord: