Nytt liv for «Lompa»

Bruker 23 millioner på oppussing

MAT OG DRIKKE

En av Oslos kjente restauratører legger nå 23 millioner kroner på bordet for å pusse opp gode, gamle «Lompa». Og han lover at den skal bli like brun som før.

Publisert: Oppdatert: 02.02.07 12:38

Av PÅL GLEDITSCH, Apéritif

(Apéritif) Det er resturantkongen Nevzat Arikan og selskapet Rodeløkka Invest som spanderer millionene for å ruste opp restaurant Olympen, som stengte sine dører etter mer en 100 års tjeneste i fjor høst.

LES OGSÅ:Norges største restaurantguideble lansert 1. februar

Eierne bak blant annet restaurantene Arakataka og Ylajali er ikke redde for utfordringer. Nå har de gått i gang med å ruste opp «Lompa», den tradisjonsrike ølhallen i Grønlandsleiret i Oslo.

Stedet var ett av Oslos bruneste og hadde bokstavelig talt stor takhøyde. Lompa hadde sjel og var kort og godt en del av Oslo. Nå skal sjelefreden gjenskapes, og Nevzat Arikan er opptatt av å beholde stedets særegenheter.

Like brun

- «Lompa» kommer til å være like brun som tidligere. Mye er gitt ut fra de retningslinjene byantikvaren har gitt, men vi skal definitivt ta vare på tradisjonene som finnes i huset, sier Arikan, som er styreleder i Rodeløkka Invest.

«Lompa» skal ligge i første etasje og det skal satses på husmannskost. Det vil også være en terrasse med uteservering. I andre etasje ligger Pigalle, som også vil få en balkong. I tredje etasje blir det et selskapslokale, også her skal det være en balkong med servering.

Oslos største

- Det blir Oslos største utested, i alle fall om man måler i kvadratmeter.

Og beliggenheten er spennende, for det skjer mye på Grønland nå. Og jeg frykter ikke stedene som selger billig øl. «Lompa» er noe helt for seg selv, og jeg tror det vil vise seg at det er rom for et sted som dette, forteller Arikan.

Arbeidet med å pusse opp lokalene er i full gang. Eller det er kanskje mer korrekt å si renovere. For her skal det gjøres mer enn å bare legge på noen strøk med maling.

- Alt av ventilasjon, strøm og vann skal byttes ut. Husk at dette er et gammelt sted med gamle løsninger. Ta strømmen, for eksempel. Der har man bare bygd ut og bygd ut underveis slik at det er mange brannfeller. Vannledningene er gamle og det er kakkerlakker i ventilasjonsanlegget. Så hele lokalet skal strippes, og deretter skal det bygges opp på nytt, sier Arikan.

Åpning: 1.oktober

«Lompa» blir altså et moderne sted, i byggeteknisk forstand. For det er ingen planer om å gjøre restauranten til et trendsted.

I dag er 20-30 personer i full gang med å rense lokalet for gammel moro og det hele skal være klart til åpningen 1. oktober.

Les mer om mat og drikke på Apéritif