Hovedinnhold

Mars og Snickers trekkes tilbake etter plast-funn

<p>GODTESTOPP: Sjokoladeprodusenten Mars har sett seg nødt til å tilbaketrekke tonnevis med sjokolade.</p>

GODTESTOPP: Sjokoladeprodusenten Mars har sett seg nødt til å tilbaketrekke tonnevis med sjokolade.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters
Millioner av Mars og Snickers-sjokolader trekkes tilbake i 55 land, deriblant i Norge, etter at det ble funnet en rød plastbit i en sjokolade.

Denne saken handler om:

Ylva Freiesleben i Mars Nordic bekrefter overfor VG at selskapet kommer til å tilbakekalle sjokolader i både Norge, Sverige, Finland og Danmark.

– Det er kommet inn ett eneste tilfelle i Tyskland, men Mars har valgt å la sikkerheten gå først og trekker tilbake sjokoladene i Tyskland. Vi har ingen indikasjoner på at noe skulle være galt med produktene i Norden, men vil være føre var og trekker tilbake alle Mars og Snickers i hele Norden, sier hun.

Les også: Ny studie: Sjokolade er bra for hjernen

Den røde plastbiten ble funnet i en Snickers kjøpt i Tyskland 8. januar, som ble sporet tilbake til fabrikken i Veghel. Det er kun sjokolader fra denne fabrikken som nå tilbakekalles (se liste nederst i saken).

Plasten skal ha kommet fra et beskyttelsesbelegg på en av maskinene, og årsaken til den omfattende tilbaketrekkingen er fare for kvelning.

Fra før har Mars bekreftet at sjokoladene trekkes tilbake i blant annet Frankrike, Storbritannia, Belgia, Italia og Spania.

I Tyskland og Nederland er de allerede fjernet fra butikkhyllene.

– Så vidt vi vet, er 55 land innblandet, sier Eline Bijveld i Mars Nederland.

Les også: Ektepar sier de fant mini-orm i sjokoladen

Hun vil ikke oppgi hvilke land det gjelder.

Bijveld kan ikke si hvor mye fabrikken produserer daglig, men opplyser at rundt fire millioner produkter er trukket tilbake i Nederland.

Mars står også bak Celebrations, som er en eske med små sjokolader. Enkelte av disse samt små Milky Way-sjokolader trekkes også tilbake.

Ble du sjokolade-sugen? Her er seks oppskrifter som inneholder sjokolade!

I en pressemelding opplyser Mars Norge at tilbakekallelsen bare gjelder produktene som har følgende best-før-datoer og produksjonsnummer:

Kilde: VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke