Hovedinnhold

Forbyr tåteflasker med kjemisk stoff

Mattilsynet vil forby tåteflasker som inneholder stoffet bisfenol A i Norge, etter at EU vedtok det samme forbudet i forrige uke.

Tåteflasker som inneholder bisfenol A, blir forbudt i hele EU fra midten av 2011, og Mattilsynet jobber for å innføre det samme forbudet i Norge, melder Matportalen.

EUs mattrygghetsmyndighet (EFSA) har nylig slått fast at det ikke finnes grunnlag for å endre dagens grenseverdier for bisfenol A i tåteflasker, og at det ikke foreligger nok data til å kunne fastslå at stoffet er skadelig for små barn.

Grunnen til at EU-kommisjonen likevel foreslår et totalforbud mot bisfenol A i tåteflasker, er usikkerhet knyttet til stoffets virkninger.

Fra 1. mars neste år blir det dermed forbudt å markedsføre tåteflasker som inneholder stoffet, og fra 1. juni blir salg og import av disse produktene forbudt.

Bisfenol A blir brukt i produksjonen av polykarbonatplast, som benyttes til å lage for eksempel tåteflasker og oppbevaringsbokser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke