SUPERFØLSOMME: Mange kvinner opplever å ha spesielt følsomme bryster. Det er helt normalt, ifølge VG-psykolog Bianca Schmidt.
SUPERFØLSOMME: Mange kvinner opplever å ha spesielt følsomme bryster. Det er helt normalt, ifølge VG-psykolog Bianca Schmidt. Foto: JNemchinova / iStockphoto

– Jeg har supererogene bryster

LIVSSTIL

Når brystene hennes berøres og stimuleres, opplever hun ofte å få orgasme. Kjæresten hennes synes det er stas, men selv er hun flau og har begynt å få komplekser. Er jeg overseksuell? spør kvinne (23). Her får hun svar fra sexolog Bianca Schmidt.

Betalt innhold
  • Bianca Schmidt/Sexolog
Publisert:

Hvor erogene kan pupper egentlig være? Brystene mine er superfølsomme. Stimuleres de riktig, spesielt brystvortene, kan jeg få orgasme, helt uten stimulering nedentil. Det skjer ikke hver gang og jeg må være skikkelig tent, men det har skjedd flere ganger. Spesielt med min siste kjæreste. Han er så flink til å tenne meg. Kysser meg først lidenskapelig, så beveger han leppene mykt nedover halsen før han tar begge brystene og vekselvis kysser, slikker og bruker hendene til å stimulere dem.

Dette er kanskje ikke noe problem, de fleste ønsker jo orgasme, men jeg lurer likevel på om dette er normalt. For selv om jeg syns det er deilig er det også litt flaut. Jeg lurer på om det er noe galt eller i alle fall annerledes med meg. Er jeg litt sånn overseksuell eller noe sånt?

Tror jeg er helt normal sånn ellers. Liker sex, men ikke noe mer enn venninne mine, tror jeg. Selv om dette kanskje ikke høres ut som et stort problem, håper jeg dere kan svare meg. For det begynner å plage meg litt. Spesielt fordi kjæresten min synes det er så stas at han skryter til andre om de superfølsomme puppene mine.

Jeg forstår han bare mener det godt og er stolt, men jeg blir skikkelig flau. Synes oppmerksomheten rundt puppene mine blir for stor så jeg får lyst til å skjule dem. Er redd for at folk har hørt rykter om puppene mine og stirrer på dem. Når jeg innbiller meg at puppene mine får stor oppmerksomhet, får jeg også komplekser. Kanskje fordi de ikke noe spesielt å se på. De er helt normale ganske små pupper. Føler liksom de bør være store for å få så mye skryt og oppmerksomhet. Selv om jeg egentlig liker at de er små. Blir bare så forvirret og opphengt i hva folk tenker og mener om puppene mine. Noe jeg egentlig ikke synes de har noe med. For det er mine pupper.

Jente 23 år

SEXOLOG BIANCA SCHMIDT SVARER:

Kroppen vår kan være en uendelig kilde til nytelse. Dekket av nerveceller fra topp til tå, registreres selv den mykeste hånd, fjær eller vindpust. Når vi lever fritt i kroppen, uten en tanke på hvordan vi skal eller bør være, slik barn er eksperter på, så er det lett å nyte og glede seg.

Da kan vi flyte med, være nysgjerrige, utforske og bare tillate at nytelsen utfolder seg. Når vi derimot dømmer den, tviler på om kroppen er ok som den er, eller henger oss opp i hva folk rundt tenker, blir den raskt en kilde til selvdømming, skam og ubehag. Det kan også, som i ditt tilfelle, føre til en del forvirring. På den ene siden kjennes noe i kroppen godt, men i møte med omverdenene blir vi usikre på om det er normalt eller OK.

De negative tankene skulle jeg ønske jeg kunne hjelpe tilbake til et godt sted. Så du bare kan nyte den vidunderlige kroppen din. For det er ingen ting galt med den, den er fantastisk. Det er bare en gave at du oppnår orgasme og nytelse ved bryststimulering. Og det er du ikke alene om, flere kvinner opplever det, selv om de fleste av oss bare drømmer om å ha en slik følsomhet.

Som du sikkert vet har vi flere såkalte erogene soner. Områder som typisk har en konsentrasjon av følsomme nerveceller. Stimulering av disse områdene er ekstra deilig. Brystene og brystvortene våre er typiske eksempler på erogene soner. De fleste har en økt sensitivitet i puppene. Noen bare litt, andre er så heldige å ha utrolig følsomme bryster. At dette gjelder deg skal du bare være glad for.

Kvinnebryst blir ofte sett på som noe vakkert og sexy. De kommer i alle størrelser og fasonger. Men utseendet er bare den overfladiske formen på alle de fantastiske egenskapene som ligger gjemt i brystene. En av de biologiske hovedfunksjonene til pupper er som kjent å servere en helt perfekt dose næring til babyer. Du har kanskje ikke rukket å bli mamma ennå, men kroppen din er innrettet så dette skal være ønskelig når den tid kommer.

Ammingen er nemlig ikke bare bra for barnet, men helt supert for oss kvinner. Når vi ammer frigis store mengder av hormonet oksytocin. Dette kalles også kjærlighets- eller tilknytningshormonet. Når oksytocin frigjøres under amming, opplever mor den kjærlige tilknytningen til barnet enda sterkere. Hun fylles av gode følelser, og kjenner en ro og tilfredshet.

For oxitosin har også stress demping som viktig oppgave.

Vi kvinner er litt annerledes enn menn, også når det gjelder stresshåndtering. Menn balanserer stresshormonet kortisol ved hjelp av testosteron.

Vi kvinner trenger mengder oksytocin da vi bruker opp oxytocinlagrene i rekordfart. Amming er derfor fantastisk. Det sørger for gode følelser, øker kjærlighetsevnen og demper stress.

Vi trenger vi ikke å amme for å få nytten av disse egenskapene. Heldigvis har mange menn, akkurat som kjæresten din, en forkjærlighet for nettopp pupper. Så la mannen din ta på brystene, kjæle med dem og nyte dem. Han elsker dem og er stolt av dem. Hans kjærtegn vil dempe stresset ditt. Kanskje du også vil oppleve mannen din som ekstra tiltrekkende når berøringen gjør at kjærlighetshormonene skyller gjennom deg. I denne avslappede kjærlige tilstanden er det lett å la nytelsen slippe til.

At du har så følsomme bryster blir da en ekstra bonus. Og det er ikke så rart at brystene regnes som sexy erogene soner. Det er som de har en magisk link ned til underlivet. Det er gode biologiske grunner til det. Etter fødselen skal livmoren trekke seg sammen. Amming stimulerer sammentrekninger og som kjent får vi sammentrekninger under orgasme. Vanligvis får vi ikke orgasme når vi ammer, selv om noen kvinner har fått det også. Men når stimuleringen av brystene blir gjort av en person du tenner på, i en sexy setting og det gir gode fornemmelser, så kan det lett skje.

Tenningen, stimuleringen av brystene og sammentrekningene kan være akkurat det som skal til for at du tipper over og oppnår orgasme.

Det finnes utallige måter vi mennesker kan oppnå orgasme. Bryststimulering er en av dem. Vi bør juble for hver ny vei vi finner til sex, kroppsnytelse og orgasme.

Det gjør bare ditt seksuelle repertoar rikere. Når det er sagt. Denne rikdommen bør vi passe godt på. For den er dyrebar og bør behandles deretter. Så om du ikke føler deg komfortabel med at din kjæreste deler med andre hvor erogene dine bryster er, så snakk med ham om det. Det er tydelig at du syns det er ubehagelig. Er han virkelig glad i deg vil han nok respektere dine grenser. For det er viktig å sette beskyttende grenser rundt noe som er så hellig.

Det er avgjørende at vi respekterer hverandres grenser for å skape et trygt rom til å utforske, leke og glede oss over de kroppslige gavene vi har fått. Så det er på ingen måte noe galt med deg. Du er helt perfekt og har god kontakt med deler av kroppen som gir deg nytelse. Håper du reiser gledestrålende hjem og deler hvilken gave du bærer på med kjæresten din. Bare sørg for at det blir en gave dere begge respekterer og beskytter.

Ønsker deg og brystene dine varmt lykke til.

Bianca

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om