Treningseksperter: Lov å trene i kort shorts

VG skrev søndag om 18 år gamle Imen Habes, som på
treningssenter fikk beskjed om at shortsen hennes var for kort og dristig. Treningseksperter mener hun var innenfor det anstendige.

TRENINGSEKSPERT: Anne Mette Rustaden. Foto: VG. Foto: ,

Vektklubbs treningsekspert Anne Mette Rustaden mener folk bør vise hensyn når de kler seg for å gå på treningssenter.

– Jeg tenker at det først og fremst er sunn fornuft som råder. Treningssenteret bør ikke bli et sted der folk går for å vise seg frem, sier hun.

Rustaden har sett bildene av Imen Habes, og synes shortsen hun brukte er innenfor hva man bør godta. Hun reagerer heller ikke på at folk går i en vanlig singlet.

– Da er det et større problem når puppene er i ferd med å falle ut på damene, eller når guttene går med singlet som har så store armhull at de nesten like gjerne kunne gått uten.

Les også: Her ble shortsene for korte og utringingene for drøye

FOR KORT? Imen Habes fikk høre at shortsen hun valgte til trening var for kort. Foto: PRIVAT ,

Menn i korte shorts

En annen treningsekspert i Vektklubb, Roger Holmedal, er enig i at vanlig shorts og singlet er innenfor hva som er akseptabelt. Slik man går kledd på gaten om sommeren må man også kunne gå kledd på et treningssenter.

– Jeg tror unge jenter i slikt tøy raskere blir satt i bås enn for eksempel eldre menn i samme type tøy. Men jeg tror ikke andelen lettkledde jenter er noe høyere enn eldre menn i litt for korte shorts, for å si det slik, sier Holmedal.

Har du lest? Luktet svette - ble bedt om å gå

Rustaden sier det i dag finnes så mye bra teknisk treningstøy, som dekker det meste, at det ikke lenger er en unnskyldning at man må være veldig lettkledd for å unngå å bli veldig svett. Begge de to treningsekspertene mener at vel så viktig som hva som er anstendig, er hva som er hygienisk.

– Trener man med mye bar hud bør man bruke håndkleder som dekker apparatene, sier Rustaden.

– Hygienemessig bør en helst ha en singlet som dekker ryggen og hele fremre del, slik at hud ikke kommer i kontakt med apparatet, fordi det legger fra seg svette, sier Holmedal.

Usikker på hvordan du skal kle deg på trening? Skikk og bruk på treningssenteret.

TRENINGSEKSPERT: Roger Holmedal. Foto: Trond Solberg , VG

Hotpants og bar overkropp

Anne Mette Rustaden mener at det ikke bare er den enkelte som må tenke over hva han eller hun kler seg i, men at treningssentrene selv må ha et bevisst forhold til hvordan de ønsker at kundene skal kle seg.

– De reglene mange sentre har i forhold til å ikke vise noe særlig bar hud – særlig mage og slikt – er gode. Samtidig må det være rom for individuelle ønsker. Men dersom treningssentrene ønsker være for allmenheten, og trekke til seg de som kanskje aller helst bør være der, som overvektige, eller eldre, må de ha et bevisst forhold til dette, slik at det ikke bare blir unge folk med lite klær som ønsker å gå dit, sier Rustaden.

Holmedal påpeker at det kan være forskjell på hvordan man kler seg etter hvor man går.

– I crossfit-treningssentre, som er populære for øyeblikket, er det nesten stuerent med mye mindre klær enn på de kommersielle treningssentrene. Der trener damene gjerne i hotpants og mennene i bar overkropp.

Dristig treningsantrekk? Dette sier treningsentusiastene:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder