Nå er det disse gutta som er pop

SUPERTRENDY MANNFOLK: Knut Peter Sævik fra Fosnavåg (f.v), Eirik Sund fra Kristiansund og Per Arne Ødegaard fra Lier, stiller opp for å vise frem pappakroppen. – For meg er pappakroppen det naturlige! God og mjuk! Det er den originale kroppen vi har fått utlevert, men den bør holdes i god fysisk form, selv om man ikke trenger være topptrent, sier Eirik Sund i supermanntruse. Foto: PRIVAT,

Tre menn forteller om pappakroppen sin: - Pappakropp er topp

Mannfolk med pappakropp trener med trilleturer og trampoline - og koser seg med øl og pølse i brød. Men trener Yngvar Andersen advarer mot for stor ølmage.

Artikkelen er over fire år gammel

Pappakropp-begrepet har skyllet inn over Norge og sosiale medier etter at den amerikanske journalisten Mackenzie Pearson bragte begrepet på banen (se faktaboks) i The Odyssey.

Pappakroppen sier «jeg trener av og til, men jeg drikker også alkohol i helgene og koser meg med å spise pizza». Det er ikke en overvektig mann, men han har ikke sixpack heller, sier Pearson i The Odyssey.

LES OGSÅ:Glem sixpack - nå er det pappakroppen som er trendy

Tre menn om pappakroppen:

Da VG omtalte saken først i går ba vi leserne sende inn bilder av pappakroppen. Vi snakket med tre av innsenderne om hva pappakroppen betyr for dem:

Eirik Sund (28), Kristiansund

– Pappakroppen er det naturlige! God og mjuk! Den skal være original, men den bør holdes i god fysisk form - selv om man ikke trenger være topptrent, sier Sund som er pappa til ei tre år gammel jente.

– Hva gjør du for å holde pappakroppen ved like?

– Spiser potetgull, drikker brus, og koser meg med pølse i brød. Ellers blir det jo en del husarbeid. Jeg vasker gulv og står med hodet ned i dassen og vasker. Jeg liker det ikke, men jeg vet jeg må gjøre det, sier finnmarkingen til VG.

PROTOKOLL:Send inn bilde av din pappakropp her - og se de andre pappakroppene!

Per Arne Ødegaard (36), Lier

PAPPAKROPP 1: Eirik Sund (28). Foto:Privat,

– Helt topp at man ikke lenger trenger å gå på treningsstudio for å være trendy, humrer Per Arne Ødegaard. Motorcross og trening er byttet ut med familieliv etter at han fikk samboer og ble bonuspappa for to.

– Hva er pappakroppen for deg?

– Jeg synes det er viktig å være som man er og stolt over den kroppen man har. For barna skal man være et godt forbilde og man bør vise for dem at man er mer en bra nok selv om man ikke har modellkropp.

VG + :Har du dårlig tid - kom i form med superintervaller

Knut Peter Sævik (30), Fosnavåg

For den nybakte pappaen består hans daglige trening av en times lang trilletur.

PAPPAKROPP 2: Per Arne Ødegaard (36). Foto:Privat,

– Det er bra for familiefreden og så får mor hvilt seg litt, sier vestlendingen til VG.

– Hva betyr pappakroppen for deg?

– Det er vel en som er komfortabel med seg selv og tør vise hvem man er – og til og med legger ut bilde på VG, ler Sævik.

– Alt skal være så perfekt i dag, da er det fint å kunne vise det normale og ha et avslappet forhold til kroppen.

LES OGSÅ:Tren mindre - kom i bedre form

PAPPAKROPP 3: Knut Peter Sævik (30). Foto:Privat,

– Livsstilsykdommer

Personlig trener Yngvar Andersen synes det er fint med et avslappet forhold til kroppen. Litt fett på kroppen er greit men han påpeker at det er grenser for hvor stor ølmagen bør bli.

– Med mye fett rundt magen risikerer man å utvikle livsstilsykdommer, og det er ikke bra, hverken for pappaer eller andre, sier Andersen, og legger til at han har tro på en middelvei mellom sixpack og ølmage.

– PASS PÅ: Personlig trener Yngvar Andersen. Foto:Linn Cathrin Olsen,

– Man kan gjerne spise mye pizza og drikke mye øl i ny og ne, men ikke gjør det til en dårlig vane, sier Andersen til VG.

– Fin motpol

Forfatter og personlig trener i Webcoaching.no, Martin Norum, sier at han synes «pappakroppen» ser ut som en fin motpol til alt trenings og helsehysteriet som finnes i dagens samfunn.

– Jeg tror likevel at en motpol ikke behøver å være et annet ytterpunkt der det handler om å leve et sedat liv og konsumere mye alkohol og mindre næringsrik mat. Det bør finnes et sted midt i mellom der man kan tilpasse hverdagen og unngå absolutisme, men uten at det blir helsemessig negativt, sier Norum til VG. Han mener en sunn livsstil har plass til utskeielser og perioder med litt mindre aktivitet, men dersom utskeielser og inaktivitet blir hverdags og en vane er ikke det helsemessig fornuftig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder