Jurist vasker hvitt

For 250 kroner timen gjør juristen Alberto Cid Manresa hjemmet ditt gullende rent.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Jeg kom fra Cuba for tre og et halvt år siden og trengte arbeid. Jeg er utdannet jurist, men siden jeg ikke kunne norsk måtte jeg begynne med noe som var uavhengig av språk. Derfor begynte jeg med å hjelpe pensjonister, forteller Manresa.

Han driver firmaet Oslo Renholdskompani ACM, som han startet for vel tre år siden. Ifølge ham selv har han hittil ikke mistet en eneste kunde.

- Vi strekker oss alt vi kan for å holde kundene fornøyd. Sverger de til grønnsåpe, får de grønnsåpe. Og hvis et gulvteppe trenger rens, står vi gjerne for frakten, sier den kubanske juristen.

Han har mange velutdannede folk med utenlandsk opprinnelse i staben som heller ikke får jobb i Norge.

For tiden har han venninnen Veronica til å ta telefonen og gjøre avtaler med kunder. Manresas firma er fremdeles størst på renhold av kontorlokaler og trappeoppganger, men privatkundene melder seg stadig.

- Renhold i private hus er krevende arbeid. Mange kunder tar kontakt og forventer en timepris på 80-100 kroner. Da forteller jeg dem at de bør gå til andre enn oss, sier Veronica.

Når Alberto Cid Manresa kommer hjem til sine kunder, har han med sitt eget utstyr.

- Når det gjelder renholdsmetoder og ulike produkter, holder jeg meg oppdatert via Internett. Det er alltid en utfordring å finne bedre måter å gjøre ting på, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder