Å pynte med utsagn for å uttrykke en mening eller en stemning er en trend i tiden - og du finner trenden både innen smykke, kles- og interiørdesign. Foto: Ida Lindvall

Ny interiørtrend: Pynter veggene med ord

Å lime klistremerker med sitater på veggen med utsagn som «kyss meg» eller «sweet dreams» er blitt en ny interiørtrend. Merkene kan enkelt festes på nesten alle slags vegger.

  • Ida Lindvall (hjem.no)

Artikkelen er over ni år gammel

www.hjem.no

Veggklistremerker, såkalte wallstickers, er både dekorative og billige.

- Vi har sett mye romantikk og shabby chic i interiørtrenden, men nå er det mye industrielt og retro som kommer inn på banen igjen. Wallsticker-trenden er nok farget av dette, forteller Vanja Kodzoman, daglig leder for Happylines.no, et firma som selger wallstickers.

Trendy med tekst
Akkurat nå er tekst i form av ord og sitater det mest populære.

- Den skal helst ha en litt romantisk utforming, kombinert med stramme bokstaver, sier Kodzoman.

Teksten skal gjerne ha en kombinasjon av det myke og det harde, det feminine og det maskuline.

Også daglig leder for danske TrendyStickers, Babak Azadali, kan bekrefte at tekst har blitt enormt populært å dekorere hjemmets vegger med. Firmaet begynte å satse på sitater og utsagn til sine skandinaviske kunder i 2008, og har opplevd voldsomt stor interesse.

- Sitater og ordspråk er vår hurtigst voksende produktkategori, vi har sett en enorm fremgang i salget av slike wallstickers, kan han fortelle.

Sitter godt

Et ord eller et sitat gir nytt liv til veggen. Foto: Ida Lindvall

Trenden med wallstickers har eksistert i mer enn fire år, men har bare vært synlig her til lands i rundt to år. Fordelene med wallstickers er nettopp det faktum at de kan tas av og på akkurat når du føler for en liten forandring. Enten du vil ha diskrét pynt eller dekke hele vegger passer wallstickers inn i de fleste hjem og stiler.

- Wallstickers sitter best på rette overflater. Dette kan være fliser, salongbordet, skap, tak, gulvet, bilen også videre. Den sitter hardest på vinduer og speil og litt løsere på murvegg, men kan vel så godt brukes på begge, forklarer Kodzoman.

INSPIRASJON: Ta en tur i skogen. Foto: Happylines.no

Man har også muligheten til å velge både farge, mønstre, design og tekst selv, noe som i flere tilfeller kan gjøre hjemmet mer personlig enn å male en vegg. Selv får Kodzoman inspirasjon fra flere hold.

- Inspirasjonen kommer fra alt fra en skogstur til et utsagn fra sønnen min. Ellers så bruker vi dyktige kunstnere, grafiske designere og illustratører. Og de får det fra helt andre kanter vil jeg tro, avslutter Kodzoman.

Interiørdesigner Trude Hansen fra Trude Hansen Design har bare positive ting å si om wallstickertrenden.

- Det er en utrolig kul måte å dekke til en kjedelig vegg på, mener hun.

Hansen, som til daglig jobber med å style andres hjem, forteller at hun ser tendenser til en økende trend.

- Mange av kundene mine spør om tips og råd i forhold til wallstickers. Folk vil ha dem på barnerommet, i gangen, og på kjøkkenet.

LES OGSÅ: Ta høsten inn i stua!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder