Har Apple fikset «Bendgate» i all stillhet?

Det ble stor oppstandelse etter lanseringen av Apples iPhone
6 plus, da flere brukere klaget over at telefonen bøyde seg mens de hadde dem i bukselommen. Nå kan det se ut til at selskapet har rettet feilen.

  • Eirik Landsend Henriksen

Artikkelen er over fem år gammel

For en drøy måned siden var det igjen klart for storstilt Apple-lansering. Nytt av året var imidlertid at selskapet ikke bare lanserte én telefon, slik de har gjort siden den iPhone først ble lansert i 2007.

Den storvokste iPhone 6 plus, med hele 5,5 tommer skjerm, ble i år lansert sammen med iPhone 6, med sine mer beskjedne 4,7 tommer. Førstnevnte kom raskt i hardt vær, etter at flere brukere publiserte videoersom viste at telefonen bøyde seg rett under volumknappene, hvis den kom under press. Flere meldte at telefonen ble bøyd ved å ha den i bukselommen. Fenomenet ble etter hvert kjent som «Bendgate».

Oppdaget forskjeller

Ifølge en bruker på forumet Reddit virker det nå som at Apple har tatt grep. Han har kjøpt to iPhone 6 plus, med cirka en måneds mellomrom, og peker på flere forskjeller mellom dem.

** Den første telefonen han kjøpte rett etter lansering skal virke mykere og glattere enn den nye, som virker hardere.

** Ved å trykke på området der telefonen tidligere har bøyd seg, avgir de to enhetene vidt forskjellige lyder. Brukeren hevder forskjellen er «som natt og dag», og at den eldre telefonen hadde en mye «hulere» lyd i dette området.

** Ved hjelp av et mikroskop forsøkte han å se gjennom sprekkene i telefonens helstøpte deksel. Da oppdaget han et rødfarget objekt i glippen mellom volumknappene på den nyere telefonen. Denne fant han ikke i den eldre versjonen.

** Da han senere veide telefonen viste det seg at den nye telefonen var 21 gram tyngre enn den eldre enheten.

Stor vektforskjell

Mobilnettsiden gottabemobile.com skriver at vektforskjellen delvis kan skyldes at den eldre telefonen har 16 gibabyte lagringsplass, mens den nye har 128. Samtidig skriver de at det sjelden er 21 grams forskjell på brikkene som står for lagringsplassen.

Dermed er det ting som tyder på at Apple har tatt grep etter den negative omtalen de fikk i kjølvannet av storlanseringen. Dette bekreftes imidlertid ikke av Apple, som på sedvanlig vis ikke har kommentert saken.

Etter at «Bendgate»-videoene begynte å dukke opp, svarteimidlertid selskapet med at de kun hadde fått inn ni klager på bøyde telefoner.

- Vi velger materialer av høy kvalitet, og produserer produktene slik at de skal vare lenge. I tillegg gjennomfører vi en rekke tester i løpet av produksjonssyklusen. iPhone 6 og iPhone 6 Plus møter eller overgår våre høye kvalitetsstandarder, sa en talsperson for selskapet til nettstedet Re/Code den gangen.

Apple var også tidligere i høst i hardt vær, etter at de sendte ut en oppdatering av operativsystemet iOS, til versjon 8.0.1. Kort tid etter oppdateringen begynte brukere å erfare at de ikke lenger hadde mobildekning. Også Touch ID sluttet å fungere hos mange. Dette førte til at Apple trakk tilbake oppdateringen. Bare to dager senere var imidlertid mobil-giganten ute med en ny og fungerende oppdatering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder