Tapper trenger et godt hjem

Vil du eie Norges søteste hund?

Tapper har ingen eier, og venter på å få seg et sted å bo fast. Er du personen den sjarmerende hunden trenger?

  • Marie Golimo Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

Tapper har av VGs lesere blitt kåret til Norges søteste hund. Men til tross av at han er sjarmerende, har han ikke noe sted å bo fast. Han bor på en Foreningen for omplassering av dyr (FOD)-gård.

Vanligvis blir hunder værende på FOD-gården i fire til åtte måneder før de blir omplassert og får et hjem. Tapper har vært på gården i to år, og har fortsatt ikke fått noen eier.

– De fleste vil ha ei tispe, og gjerne en hund som er mindre enn Tapper. Så vi har ikke funnet en passende eier ennå. Dessuten kan Tapper være litt utfordrende. Men jeg håper vi finner et hjem til han snart. Sannheten er at det dessverre er noen hunder som ikke rekker å få seg et hjem før de går bort. Men jeg tror ikke det blir slik med Tapper, sier matfar Sindre Engen til VG.

Videre sier Engen at han gjerne tar imot henvendelser fra folk som kunne tenke seg å bli eieren til Tapper.

ELSKER MENNESKER: Tapper er usedvanelig glad i å kose og være rundt mennesker. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Vant VG-kåring

Tapper vant VGs kåring av Norges søteste hund. Vinner av innledende runde ble lille Bonita - en blandingshund som familien Barvik Farestveit oppdaget i en annonse i Spania.

Bonita (1,5) ble født i en kjeller på en bondegård på den spanske landsbygden, og hadde hatt et røft første leveår. Da Sandra Farestveit og samboeren Tobias Barvik til slutt fikk tak i henne via en hunde-adopsjonsoperatør, var den lille blandingshunden stiv av skrekk.

- Hun var livredd til å begynne med. Men med en gang vi fikk henne med oss hjem, ble hun verdens mest kosete lille hund. Vi syns hun er verdens søteste, sier matmor Sandra.

FIKK DIPLOM: Bonital vant innledende runde i VGs kåring av Norges søteste hund. Vilmer (4), Tiril (9) og Sebastian (7) syns uansett hun er verdens beste. Foto:Trond Solberg,VG

Trenger en eier som vil kose

Mens Bonita har fått et godt og kjærlig hjem, har Tapper ikke vært like heldig. For ham er framtiden fortsatt uviss.

– Tapper fortjener et hjem der han får masse oppmerksomhet. Han trenger et hjem han kan føle er sitt eget. Han trenger noen gode eiere han kan klenge på og kose med, sier Engen.

Han forklarer at utfordringene med Tapper kommer i forhold til maten. En potensiell eier må være innstilt på å gjøre tilpasninger i hjemmet for å skape et godt hjem for denne hunden.

– Dette er ingen førstegangshund. Som eiere til Tapper leter vi etter et par voksne som er godt hundevante. Når Tapper er inne leter han etter mat hele tiden, så et tiltak kan for eksempel være å flytte matvarer fra underskapet til overskapet. Så lenge en eier er innstilt på slike endringer, tror jeg det går helt fint, sier Engen.

Ønsker du å gi Tapper et godt hjem? Ta kontakt med FOD-gården i Oslo. Det kan du for eksempel gjøre via deres nettsider.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Folket har stemt: Her er Norges søteste hund!

  2. Norges søteste hund er fremdeles hjemløs

  3. Venter tappert på nytt hjem

  4. Norges søteste hund har fortsatt ikke et hjem

  5. VG-kåring: Dette er Norges søteste hunder!

  6. Finalist i Norges søteste hund: Bonita skulle avlives – nå er hun familiens midtpunkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder