ORDENTLIG KRANGEL: Eiendomsmegler Miguel Sørholt mener han har krav på eneretten til å bruke ordet «residens» innen eiendom. Foto: Espen S. Hoen
ORDENTLIG KRANGEL: Eiendomsmegler Miguel Sørholt mener han har krav på eneretten til å bruke ordet «residens» innen eiendom. Foto: Espen S. Hoen

Kjendismegler i ordstrid: Krever enerett på ordet «residens»

FORBRUKER

Kjendismegler Miguel Sørholt anklager DnB NOR Eiendom for i en annonse å ha rappet bruken av ordet «residens» fra ham.

Publisert:

Sørholt har nemlig søkt Patentstyret om eneretten til å bruke ordet i all eiendomsmegling.

Derfor gjorde en helsides DnB NOR-annonse i Dagens Næringsliv i går, der residens-ordet ble brukt, Sørholt kraftig irritert.

- DnB NOR har stjålet ordet fra meg, hevder Sørholt.

Snart åpner han sitt nye meglerkontor, Residence Eiendomsmegling AS, etter at han i fjor sluttet i Eiendomsmegler1. I den forbindelse søkte Sørholt 21. januar i år Patentstyret om beskyttelse av ordene «Residens» og «Residence» som merkevarenavn.

- Dette er et ord som ikke tidligere er blitt brukt i meglerbransjen, og derfor mener jeg å ha enerett til å bruke ordet, sier Sørholt.

- Rappet ideen

Søknaden til Patentstyret om enerett gjelder alt innen megling, forvaltning og bygging av fast eiendom.

Sørholt er ikke alene om å søke ordbeskyttelse. For noen år siden fikk konkurrenten Odd Kalsnes i A-megler beskyttet bruken av ordet «champagnemegler». Ingen andre meglere har lov til å omtale seg selv som det, mener derfor Kalsnes.

I gårsdagens annonse i Dagens Næringsliv lanserer DnB NOR et nytt markedsføringskonsept under logoen «Residens».

«La oss presentere Residens - den nye måten å selge bolig på!» heter det i annonsen.

Sørholt mener DnB Nor rett og slett har rappet residens-ideen fra ham. Han sier han lanserte ordet i et møte med administrerende direktør Kjell Thomassen i DnB NOR Eiendom allerede i september i fjor.

- Jeg hadde et møte for å høre om de var interessert i å samarbeide med meg om et nytt meglerselskap i det øverste segmentet av markedet under merkenavnet Residens. Siden hørte jeg ingenting fra dem, sier Sørholt, som endte med Privatmegleren som partner.

Sørholt sier han ringte Thomassen for tre uker siden og varslet at han hadde søkt patentbeskyttelse for ordet.

- Typisk

Markedssjef Rune Garborg i DnB NOR Eiendom avviser at man kan beskytte et ord på den måten Sørholt har gjort.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette, men jeg må si at det er typisk meglerstanden å gå til VG i stedet for å ta det opp med dem saken gjelder. Dette tjener ikke hans sak, sier Garborg.

I går sendte advokat John A. Rein, som representerer Sørholt og Residence Eiendomsmegling, et brev til DnB NOR Eiendom. Der ble det bedt om umiddelbar stans av bruken av residens-ordet.

Rein mener bruken utgjør et «brudd på markedsføringslovens bestemmelser og krenkelse av varemerke».

Her kan du lese mer om