SETTER FOTEN NED: Næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Regjeringen stopper pris-app for dagligvarer

Regjeringen stoppet Forbrukerrådets plan om en app med matvarepriser. Nå lanseres appen Peiling med kun næringsinnhold og ingredienser.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Forbrukermyndighetene har jobbet med ny dagligvareportal siden 2015, og har laget en database der all informasjonen ligger, skriver NRK.

To millioner kvitteringer fra kjedene går hver dag inn i databasen og appen er ferdig, men Regjeringen grep inn i forrige måned.

– Vi har alle prisene hos oss. Vi kunne gitt eksakt prisinformasjon til kundene, sier Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet.

Lurer du på hvem som er billigst: Sjekk VGs matbørser her!

Men næringsministeren satte foten ned.

Regjeringen mener det ville svekke konkurransen om prisene ble offentliggjort og støtter seg til råd fra Konkurransetilsynet.

– Vi tror prisene blir likere og at kjedene samarbeider mer hvis alle prisene kommer med i en slik portal, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Les også: Overvektige har tre ganger så mange sykedager

Kjedene undersøker imidlertid hverandres priser, og direktøren i Forbrukerrådet mener det er rart at ikke prisene kan vises for forbruker.

– Vi mener det er rart dette er den eneste bransjen hvor pris ikke kan vises for forbruker. Faktisk er det slik at forbrukeren er den eneste som ikke kjenner prisene, sier Flesland.

Julebord-sesongen er i gang: Flere selskaper innfører egenandel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder