Har brukt 60 000 for å få Siko (6) frisk

Per Evensen (65) måtte velge mellom å avlive hunden sin eller å bruke titusener på en operasjon. Han var ikke i tvil.

Marie Kingsrød
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det var 50 prosent sjanse for at operasjonen skulle bli vellykket. Men jeg og kona var enig med en gang: Det var uaktuelt å avlive Siko. Vi hadde ikke greid å avlive han med mindre han var helt invalid, sier Evensen til VG.

I midten av desember begynte marerittet for familien Evensen fra Bærum. Siko, deres firbeinte bestevenn, fikk en ryggprolaps.

– Det skjedde plutselig. Han lå hjemme og pep, hadde det vondt og kunne ikke gå. Han hadde plutselig blitt lam i bakbena. Det var en forferdelig følelse, sier 65-åringen.

Bakgrunn: Vi bruker milliarder bare på å holde kjæledyrene våre friske. VG har prissjekket klinikker over hele Norge.

- Siko er barnet vårt

Etter undersøkelser hos veterinær fikk Evensen valget: Enten måtte han betale titusener på å operere Siko, eller avlive ham. Det var heller ikke sikkert at operasjonen ble vellykket. Evensen sa ja til operasjon. Til nå har de brukt 60 000 kroner på behandlingen.

– Vi har ikke barn, så Siko er barnet vårt. På ringeklokka står det navnet til meg, kona og Siko. Vi har hatt Siko i nesten seks år, og han har blitt et familiemedlem. Jeg angrer ikke én dag på at vi gikk gjennom operasjonen, sier Evensen.

- Verdt den dyre prisen

I etterkant av operasjonen må hunden gå til fysioterapi to ganger i uken. Det koster 610 kroner per behandling.

Etter behandlingene er Siko endelig på bedringens vei – han klarer stadig å gå mer stødig. Evensen må også trene hjemme med hunden tre ganger daglig.

– Han har gått fra å ikke kunne stå, til å kunne gå fint. Den dyre prisen er absolutt verdt det. Siko betyr mye. Alt dreier seg om ham. Jeg tror ikke vi kan finne en bikkje som Siko, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder