Betaler tusenlapper for spa og suiter: Her er Åttoh (12) på luksus-spa

For mange er det ikke nok med bare dyrepass – dyrene skal også ha en god dose luksus når eierne reiser på ferie.

  • Marie Kingsrød

Artikkelen er over fire år gammel

For at hunden Åttoh (12) skal få et så langt liv som mulig, blir han sendt på spahotell hver uke.

– Åttoh fortjener bare det beste. Jeg elsker den hunden over alt. Hver torsdag er han derfor på spa på Standal Hundehotell. Der får han massasje og laserbehandling, i tillegg til å få bade i bassenget, sier eier Frid Brustad fra Oslo til VG.

Hun forklarer at hovedårsaken til at Åttoh går på spa er fordi han får bedre livskvalitet. Leddene blir mykere, og Åttoh klarer å bevege seg bedre.

– Han elsker det! Hunden min fortjener alt det som kan hjelpe han i alderdommen, sier Brustad.

Hun betaler rundt 500 kroner per spabehandling. I tillegg booker Brustad inn hunden på hotellet når hun skal reise bort.

– Det er selvfølgelig litt vondt å reise fra Åttoh, men jeg vet han har det utrolig bra her. Han blir så glad hver gang han kommer hit, sier Brustad.

LES OGSÅ: Denne hunden kostet 11 millioner kroner

LUKSUS: Hundene ved Standal hundehotell får det beste av det beste. I oppholdsrommet på spa-avdelingen har de en spesialbestilt lysekrone fra USA. Foto:MARIE MOEN KINGSRØD,

Hotell-suite til katten

Stadig flere kjæledyr-hotell dukker opp landet rundt. VG har besøkt to luksuriøse alternativer – Asker Kattehotell og Standal Hundehotell.

Til tross for at det koster dyrt å ha dyrene på luksushotell, er det åpenbart mange som er villige til å betale det. Hotellene er fullbooket i flere måneder i forkant av sommerferien.

– Når det er følelser i bildet, er folk villige til å betale. Et kjæledyr er et familiemedlem, sier veterinær og eier av Asker kattehotell, Fredrik Hanevold.

På Asker kattehotell koster det 300 kroner for en katte-suite per natt. For et ordinært rom koster det 250 kroner. Totalt har de plass til 80 katter.

SUITER: Slik ser katte-suitene ut utenfra - med luftegård til enhver katt. Foto:MARIE MOEN KINGSRØD,

– Forskjellen på en suite og et ordinært rom er at suitene har egen luftegård og vindu. De fleste vil koste på katten sin dette, og det er lengre ventetid på disse rommene, sier Hanevold.

Han fortsetter:

– Jeg er stiv i prisen. Da får jeg mer seriøse kunder som bryr seg om katten sin.

– Men hvorfor trenger en katt en suite?

– Kattene koser seg når de har muligheten til å gå ut. De ligger ofte å soler seg i luftegården sin mens de titter på fuglene. Eieren vil gjerne at dyret skal ha det så godt som mulig. For noen er det veldig vemodig å ta farvel med katten før de reiser på ferie. Noen gråter, og synes det er vanskelig. Da må de vite at pus har det godt, sier han.

I fjor hadde hotellet driftsinntekter på 1,48 mill. Siden det driften går godt, er Hanevold i gang med å bygge ut til ny klinikk. I tillegg skal de ha hotell til kaniner og fugler også.

– Det er utrolig stor etterspørsel. Jeg er sikker på at behovet har blitt større de siste årene, sier Hanevold.

LES OGSÅ: – Dyret blir en erstatning for et ban

130 hunder på hotell

Skal du derimot ha hunden din på luksushotell må du ut med enda flere hundrelapper daglig. For en natt på femstjernershotellet Standal Hundehotell koster det 500 kroner.

Og med plass til opptil 130 hunder tjener hotellet fett på dette: I fjor hadde de driftsinntekter på 12 millioner kroner.

– Det krever mange ansatte for å passe på alle dyrene. Vi har hele 16 årsverk, og to veterinærer. Folk er villige til å betale for å ha dyrene sine her fordi de vet at vi tar godt vare på dem. Dessuten er det godt for eierne å vite at det er veterinærer her til enhver tid, sier veterinær og daglig leder ved Standal, Bente W. Hognestad, til VG.

Hun forklarer videre at hotellet virkelig byr på luksus for hundene – dyrene har nesten 37 mål tomt å bevege seg på.

ELSKER JOBBEN SIN: Veterinær Bente W. Hognestad gleder seg til hver dag på jobb med over hundre hunder. Foto:MARIE MOEN KINGSRØD,

Har egen spaavdeling

Og ikke nok med det: En egen spa-avdeling er også en del av tilbudet. Dette er et rehabiliteringsrom med mulighet for basseng, vanntredemølle, laserbehandling og massasje.

For rundt 500 kroner får hunden din en spa-time.

– Mange har faktisk lavere terskel for å spandere spa på hunden enn seg selv. Noen eiere ønsker opptrening av hunden sin etter skade eller operasjon. Andre gjør det bare for at «Fido» skal ha noe artig å finne på i ferien, sier Hognestad.

EGEN SPAAVDELING: Dyrene på Standal hundehotell har et eget rom til massasje og bad. Foto:MARIE MOEN KINGSRØD,

Mattilsynet: – Glad for at dyreeiere er ansvarsbevisste

'Men til tross for at noen betaler dyrt for å ta vare på kjæledyret sitt i ferien, er det et problem at et økende antall dyr blir dumpet før eier skal ut på reise, ifølge Mattilsynet. Andre etterlater kjæledyrene sine hjemme alene.

– Mattilsynet er glad for at dyreeiere er ansvarsbevisste og sørger for forsvarlig feriepass til dyrene sine. Spesielt når familie eller venner ikke kan stille opp og gi dyret det som trengs i ferien, er et godkjent dyrepensjonat en god løsning. Å etterlate dyret uten forsvarlig tilsyn og stell er ikke lov, sier seniorrådgiver seksjon dyrevelferd i Mattilsynet, Maria V. Veggeland, til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder