STÅR SAMMEN: Kristin og moren Lisbeth Gjelsvik står sammen i tykt og tynt. Foto:privat,

Hvorfor er din mamma best? #KjæreMamma - morsdag i morgen: Morsdagen: – Mamma er min største heltinne

Morsdagen er til for å hylle mammaer rundt om i Norges land. For bloggeren Kristin Gjelsvik er det ekstra viktig å vise moren Lisbeth hvor mye hun setter pris på henne.

  • Camilla Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Blogger Kristin Gjelsvik (28) har vokst opp med en MS-syk mamma. Selv om moren var syk da hun var liten, stilte hun alltid opp for henne og gjorde alt i sin makt for at datteren skulle ha det bra. I dag sitter moren i rullestol og er stekt preget av sykdommen. Nå føler Kristin at det er hennes tur til å hjelpe til.

– Hun er min heltinne. Hun gjorde alt for meg da jeg vokste opp, og nå som jeg er voksen føler jeg det er min tur til å passe litt ekstra på mamma, forteller hun.

TATT GODT VARE PÅ: Selv om moren var syk da Kristin var liten jente fikset moren det slik at hun alltid hadde det som plommen i egget. Her avbildet med fotbad og is i hånden. Foto:PRIVAT,

Moren ble rammet av MS og angst da Kristin var liten. Som aleneforsørger kunne hverdagene til tider være svært utfordrende forteller datteren.

HVORFOR ER DIN MAMMA SPESIELL? Skriv din hilsen til moren din ved å bruke: #Kjæremamma eller klikke deg inn på denne linken.

– Fant alltid styrke

– Mamma lot aldri problemene sine gå ut over meg. Jeg kan huske enkelte episoder hvor hun var veldig syk, men selv på de mørkeste dagene fant hun alltid styrke til å leke med meg.

I dag sitter moren i rullestol, og Kristin bekymrer seg for helsen hennes. De snakker sammen nesten daglig på telefonen. Og hver samtale avsluttes alltid med:

«Jeg er glad i deg, husk det»

«Mammaen min er verdens beste mamma, og jeg kunne ikke bedt om en bedre mor. Hun har alltid stilt opp for meg, vært min beste venn, en gledesspreder i livet og den mest positive og mest motiverende personen noensinne. For dere skjønner det, fine mennesker ... Mammaen min er syk, og lider av en sykdom som heter MS, også kjent som Multippel Sklerose». Utdrag fra bloggen.

For Kristin har oppveksten og morens håndtering av sykdommen vært til inspirasjon.

– Når hun har taklet det å være såpass syk, samtidig å oppdra et lite barn alene, ja det gjør meg ekstra motivert til å lykkes med de tingene jeg ønsker. Klarer mamma det, klarer jeg det også.

– Hun er et forbilde. En vanvittig gledesspreder som tenker på andre før hun tenker på seg selv. Hvis jeg bare har fått en brøkdel av hennes personlighet skal jeg være veldig fornøyd, for mammaen min er helt fantastisk!

VG har vært i kontakt med moren, Lisbeth Gjelsvik, som godkjenner VGs publisering av saken.

LEPPESTIFT: Bildet viser Lisbeth Gjelsvik, moren til Kristin i ung alder. Moren pleide alltid å ta på seg rød leppestift etter at Kristin som 6-åring spurte henne om hun ikke kunne gjøre det fordi hun så så syk ut da hun gikk på medisiner. - Etter den dagen så jeg aldri mamma uten røde, freshe lepper, og det viser jo bare hvor fantastisk mammaen min er. Hvor omtenksom hun er! Foto: PRIVAT,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder