MOBIL-SKANDALE: Slik så Galaxy Note 7-mobilen ut etter at den tok fyr i starten av oktober. Foto: Shawn L. Minter AP

Galaxy-skandalen: Samsung skylder på batteriene

Millioner av telefoner ble kalt tilbake og all videre produksjon er skrinlagt. Nå mener Samsung å ha funnet årsaken til at toppmodellen ble en skandale.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var i september i fjor at det startet å renne inn klager fra personer som hadde opplevd at flaggskip-mobilen Galaxy Note 7 hadde eksplodert og tatt fyr.

I månedene som fulgte ble millioner av telefoner kalt tilbake – og det ble forbudt å ta med den aktuelle modellen på fly. Som om ikke det var nok, viste det seg senere at også telefonene som ble gitt til kundene etter tilbakekallelsen tok fyr.

Samsung-bruker: – Den sprutet røyk

Dermed måtte Samsung skrinlegge all videre produksjon av den nye mobiltelefonen.

Nå mener selskapet at de har kommet til bunns i årsaken til det som er blitt omtalt som en av de største produktfiaskoene noensinne:

Det var batteritypen og produksjonen av batteriene som førte til at telefoner ble overopphetet og tok fyr.

– Vi beklager virkelig for besværet og bekymringene vi har forårsaket våre kunder, sier Samsung-sjef Koh Dong-Jin mandag.

Stanser produksjonen: – En forferdelig katastrofe

700 forskere og ingeniører har testet over 200.000 telefoner og mer enn 30.000 batterier for å komme til bunns i hva som forårsaket feilen.

Om lag 1000 forskjellige deler fra 450 forskjellige leverandører må til for å lage Galaxy Note 7. Samsung har ikke gått ut med hvem batterileverandøren er.

– Uansett hvilke deler vi bruker så ligger det overordnede ansvaret hos oss fordi vi ikke har forsikret oss om sikkerhet og kvalitet. Så langt synes ikke jeg det er riktig å skulle gå til sak mot noen, fortsetter Koh.

Kilde: VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder