MISHANDLET: Ruby (11) fikk kuttet av foten av den tidligere eieren. Heldigvis ble han reddet. Foto: PRIVAT.,

Les gamle, norske hunders tøffe historier: Eieren kuttet av foten til Ruby (11) og hev ham ut av bilvinduet

Norges senior-hunder har tøffe historier bak seg. Les VG-lesernes egne historier.

Marie Kingsrød
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I går skrev VG om fotografen Pete Thorne som har tatt hjerteskjærende bilder av gamle hunder.

Fotografen mener at valper og unghunder ofte blir favorisert til fordel for eldre hunder. Thorne mener imidlertid at de eldre hundene fortjener oppmerksomhet – og at de også er vakre, og fulle av historier.

I forbindelse med dette sendte VGs lesere sendte inn nesten 50 historier og bilder av sine gamle hunder, og mange rørende historier kom fram. Du kan fortsatt sende inn ditt bidrag her.

TØFF HISTORIE: Ruby (11). Foto: PRIVAT,

Blant annet sendte Aina Folkvik fra Vestfold inn bilder av sine tre hunder som tidligere levde på gaten.

Hunden Ruby (alder er usikkert, men rundt elleve år) fra Kypros hadde en spesielt vond historie bak seg. Ifølge Folkvik hadde den tidligere eieren kuttet av foten til Ruby, og kastet hunden ut av vinduet. Senere hadde et pensjonistpar funnet den mishandlede hunden.

– Ett år senere var jeg tilfeldigvis på ferie i Kypros, og kom over Ruby. Da hadde han sittet på mottakssenter i over ett år, og ingen ville ha ham. Da klarte jeg ikke å reise fra ham, og tok med Ruby hjem. Og jeg angrer ikke et sekund. Han er utrolig snill, og elsker mennesker. Det eneste er at han er redd når jeg skal klippe klørne hans. Han frykter nok at noen skal kutte av beinet hans igjen, sier Folkvik til VG.

Folkvik eier også to andre omplasseringshunder: Destiny og Bamse. Alderen deres er usikker, også disse hundene er godt voksne. De har også en tøff historie bak seg: Ifølge Folkvik fikk Bamse knekt halen av en tidligere eier, og Destiny ble forsøkt slått i hjel – og senere funnet nærmest livløs i en container.

TØFF FORTID: Omplasseringshundene Ruby, Bamse og Destiny har blitt utsatt for mishandling. Nå har de et godt hjem. Foto:PRIVAT,

– Jeg er så utrolig glad de har et bedre liv nå. Men det er selvfølgelig forferdelig å tenke på hvordan de har hatt det tidligere i livet. Nå elsker de i alle fall livet, sier Folkvik.

– Skulle kastes i pappeske

Også Thea Kristine Hofossæter sendte inn bilde av sin sjarmør, Lorence (11). Da Lorence var to år, prøvde hans tidligere eier å kvitte seg med ham ved å kaste ham i en pappeske i Australia. Heldigvis ble Lorence reddet av Hofossæter fra Norge, som på den tiden studerte i Australia.

– Egentlig skulle jeg bare passe på Lorence til han fikk et nytt hjem. Men det endte med at jeg tok vare på ham selv. Og det er jeg kjempeheldig som gjorde. Jeg og Lorence har opplevd utrolig mye sammen, og han ble med hjem til Norge. Han har en fin personlighet; jeg tror han tror han er et menneske, sier Hofossæter til VG.

KASTET I PAPPESKE: Lorence (11) ble forsøkt drept. Nå har han fått seg et godt hjem. Foto: PRIVAT,

Hun forklarer at Lorence er like vakker nå som han er gammel.

– De fleste ser på ham som en klok og søt hund. Man ser historien i øynene hans. Han har det veldig bra nå, men har hatt en dyster bakgrunn, sier matmoren.

Her er noen av de andre søte norske, gamle hundene som ble sendt inn av VGs lesere. Enda flere bilder kan du se her.

Ella (8)

Ella er åtte år, men har dessverre ikke særlig mange tenner igjen – skriver eieren til VG. Likevel har hun en enorm personlighet – og sikler mye.

Foto: PRIVAT,

Spot og Luna (5)

Spot (5) og Luna (5) er to tidligere gatehunder, sier matmor Hanne Emilie Skarpsno til VG. Hun forklarer at de ble funnet på et avlivningssenter på Gran Canaria – men heldigvis ble reddet. Skarpsno forklarer at hundene har nydelig personlighet.

Foto: PRIVAT,

Bamse (11)

Bamse er en blanding mellom Japansk spisshund og pomeranian. Han er veldig kosete og aktiv til tross for alderen, skriver eieren til VG.

Foto: PRIVAT,

Wilma (17)

Wilma fra Telemark var ifølge eieren en klok dame – og ble hele 17 år.

Foto: PRIVAT,

Riso (14)

Riso fra Akershus er en gammel Finsk Lapphund som snart er hele 15 år, ifølge eieren. Fortsatt er han med på tur hver dag, får masse kos og god mat.

Foto: PRIVAT,Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder