Folket har stemt: Her er Norges søteste hund!

Kald, utsultet og redd. Han hadde hard kjetting rundt halsen som gravde seg inn i pelsen. Det var Tapper for to år siden. Nå er han Norges søteste hund!

  • Marie Golimo Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

Over 3000 hundebilder har blitt sendt inn til VG i forbindelse med kåringen av «Norges søteste hund». En jury plukket ut ti av dem – og folket skulle stemme fram vinneren.

Og folket er enig: 12564 nordmenn har stemt, og omplasseringshunden Tapper får tittelen som Norges søteste hund. Han fikk 20 prosent av stemmene.

Til tross for at Tapper er sjarmerende, har han ikke hatt et lett hundeliv: Det er to år siden Tapper ble funnet fastbundet med kjetting utenfor en låve på Vestlandet. Han hadde trolig stått slik i flere år.

– Det er synd at han hadde det slik. Da vi reddet ham var Tapper veldig, veldig ustelt. Han hadde merker etter kjetting på halsen, og var på jakt etter mat. Han hadde nok hatt mangel på fôr, sier styreleder på FOD-gården i Oslo og matfar, Sindre Engen, til VG.

– Legger seg ned for å kose når vi går tur

Etter at Tapper kom inn på FOD-gården for to år siden, har Engen hatt god kontakt med hunden. Han sier at Tapper er et spesielt dyr. Mange legger merke til den søte personligheten til hans.

– Han har forandret seg mye siden han kom til oss. Her får han mat, sosialisering og turgåing. Han har gått fra å være en hund som er kuet, til en veldig sosial og grei hund. Han er gjennomført snill. Og utrolig kosete. Han er så glad i mennesker at han gjerne setter seg ned for å kose mens vi går tur, sier Engen.

EKSTREMT KOSETE: Tapper prøver å få kos til enhver anledning. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

– Dere har mange hunder på FOD-gården. Hvorfor sendte dere inn bilde av akkurat Tapper?

– Han skiller seg ut. Han har hatt det vanskelig tidligere, likevel er han så utrolig snill. Både de som besøker gården, og de som jobber her, faller gjerne for ham. Det er veldig få andre hunder som klarer å bli sint på Tapper. Han tar vare på og har omsorg for andre – både mennesker og dyr, sier han.

Usikker bakgrunn

Engen forklarer at de fremdeles er usikker på mye av bakgrunnen til Tapper. De vet ikke helt sikker hvor gammel han er.

– Men det ser ut til at han er ganske gammel. Et sted mellom syv og ni år, tenker jeg. Og av rase er han nok en border collie-blanding, sier matfaren.

Siden Tapper har blitt kåret til Norges søteste hund har VG overrakt 5000 kroner og et diplom til FOD-gården og Tapper.

– Vi er svært takknemlig for det. Pengene går nok til noen godbiter, som jeg tror Tapper har mest lyst til, men også til mer fornuftige og nødvendige ting som for eksempel veterinærutgifter, sier Engen.

– Appellerer til vår sympati

Veterinær Elena Moldal var blant jurymedlemmene som blant annet kåret Tapper til en av de ti finale-hundene. Siden har hun hatt et godt øye til søte, gamle Tapper.

– Det er så flott at Tapper vant! Jeg tror årsaken er at han først og fremst er søt, og at bildet av ham er fint. Men også fordi han har en spesiell historie og bakgrunn. Han er «hjemløs». Jeg tror han appellerer til vår sympati mer enn de heldige dyrene som faktisk har en eier, sier Moldal.

Videre sier hun at det er viktig å tenke på – også når det kommer til hunder – at det er det indre som teller.

Norges nest søteste hunder

På andre plass i «Norges søteste hund»-kåringen kom grønlandshunden Ikateq på fire måneder.

NEST SØTEST: Ikateq kom på andre plass i VGs kåring av Norges søteste hund. Foto: PRIVAT Foto: ,

– Hunden er oppkalt etter en hund jeg kjøpte inn fra Sverige på 80-tallet. Han er utrolig kosete, men en litt forsiktig gutt, sier matmor Katina Mossin om Ikateq sin personlighet.

På tredje plass kom lille Britney av rasen griffen belge.

NEST, NEST SØTEST: Britney kom på tredjeplass i VGs konkurranse. Foto: PRIVAT,

– Hun er et familiemedlem, og hele familien har glede av henne. Britney er veldig snill, selv om hun kan være litt skeptisk til fremmede, sier Jan-Vidar Bakker, som eier hunden.

Bonita vant innledende runde

VG har tidligere arrangert en semifinale – der det ble en avstemning basert på 1000 hundebilder. Da VG senere fikk inn godt over 2000 ytterligere bilder, ble det nok en avstemning der jury valgte ut ti bilder, og Tapper vant.

Hunden Bonita vant innledende runde i hundekåringen. Hun blereddet fra en gård i Spania, og adoptert av en norsk familie.

VANT INNLEDENDE RUNDE: Den søte hunden Bonita. Her med eier Sandra Farestveit. Foto: PRIVAT. Foto: ,

– Vi så annonsen og ble forelsket i henne. Jeg og samboeren min har barn på hver vår kant, og ønsket å ha noe felles. Vi ble frarådet fra å adoptere henne, for Bonita hadde angstproblemer. Men det var noe med blikket hennes som rørte ved mammahjertet mitt, sier Sandra Farestveit, matmoren til Bonita.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Venter tappert på nytt hjem

  2. VG-kåring: Dette er Norges søteste hunder!

  3. Vil du eie Norges søteste hund?

  4. Norges søteste hund er fremdeles hjemløs

  5. Norges søteste hund har fortsatt ikke et hjem

  6. Finalist i Norges søteste hund: Bonita skulle avlives – nå er hun familiens midtpunkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder