• Microsoft vurderer å kjøpe TikTok: Har snakket med Trump

  Datagiganten Microsoft opplyser søndag at de har avklart videre forhandlinger om kjøp av videotjenesten TikTok med president Donald Trump.

  Publisert 03. august, kl. 07:08

 • Fredag varslet president Donald Trump at han vil forby TikTok i USA. Det er flere spekulasjoner rundt årsakene til dette, men utenriksminister Mike Pompeo har uttalt at manglende sikkerhet i appen er den viktigste.

 • Pompeo sier at «appen gir opplysninger direkte til det kinesiske kommunistpartiet og landets sikkerhetstjenester». Han peker på opplysninger som ansiktsgjenkjenning, telefonnumre og informasjon om venner.

  – Dette er opplysninger som er en del av den nasjonale sikkerheten, det er del av privatlivet til det amerikanske folk, sier Pompeo som varslet at president Trumps kunngjøring om å forby TikTok vil komme snart.

 • Dagen etter Trumps varsel om forbudet ble det klart at Microsoft kanskje skal kjøpe TikTok i USA. Kilder Bloomberg har snakket med forteller at president Trump har beordret det kinesiske selskapet ByteDance å selge seg ut av TikTok i USA. Samtidig melder kilder til New York Times at Microsoft er aktuelle for å kjøpe virksomheten

 • Har hatt samtale med Trump

  Selskapet Microsoft bekrefter overfor CNBC at de er i samtaler om å kjøpe den kinesisk-eide videodelingsappen TikTok i USA. De sier at de håper å være i mål med forhandlingene 15. september.

  – Etter en samtale mellom Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og president Donald Trump, er Microsoft villig til å fortsette diskusjoner for et mulig kjøp av TikTok i USA, skiver selskapet i uttalelsen.

 • Det har så langt ikke vært noe tema i Norge med et lignende forbud.