MS «Skagen»

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

Moss-Hirtshals t/r

FORBRUKER

Color Line

Antall passasjerer i fjor: 109 600 (båten ble først satt inn januar 1997).

Kapasitet: 1200 personer, 430 biler

Pris: to personer i utv. dobbeltlugar, 90 kr. pr. person, avgang onsdag (går ikke fredag).

Bilpakke sommer, bil inntil fem personer, kr. 900, inkludert lugar.

RESTAURANTENE/MATEN: For 138 kroner kan du forsyne deg av et heller fantasiløst utvalg av varme og kalde retter fra buffeten i Colorama Restaurant. Salater og rundstykker som har stått fremme litt for lenge gir et mindre fristende inntrykk. Dyktige servitører løfter likevel standarden. På à la carte-restauranten får du diverse kjøtt- og fiskeretter til godt under 150 kroner.

CAFEENE: På Seaside Café får du smørbrød, øl og vin samt et utvalg varmretter fra 50 til 70 kroner. På vei fra Moss til Danmark risikerer du å få tørre smørbrød laget dagen i forveien.

LUGAREN: En tostjerners lugar er liten og enkel, men ren. Køyesenger, håndklær, toalett, vask og dusj hører med.

TAXFREE: De to butikkene er hyggelig og delikat innredet. Betjeningen er hjelpsom og varene oversiktlig plassert. Godt utvalg.

AKTIVITETER: Godt voksne passasjerer setter pris på at trekkspilleren Roy Johansen stemmer i med sjømannslåter rett etter avgang. Bingo og Black Jack arrangeres om bord. I tillegg finnes et utvalg spilleautomater og videospill. Kinoen viser to filmer på dagtid og en på kveldstid (kr. 40 pr billett). Om kvelden er det Showtime i Skagen bar.

FOR BARNA : En kinofilm egner seg for større barn. Ellers vises videoer med tegnefilmer for de minste. I feriene arrangerer Captain Kid aktiviteter. Det finnes ikke lekerom om bord.

NATTELIV: Skagen Bar er stedet for dem som liker dansemusikk på hammondorgel. «Lucky Star Band» spiller låter som «Blue Hawaii» for et mindre entusiastisk publikum. Ikke diskotek om bord. Barene byr på en og annen ødelagt setepolstring, og litt utvannet cola det ikke hjelper å klage på. De minner mye om «brune» utesteder på land (halvliter øl kr. 29,-, whisky kr. 31,-, 1/4 flaske rødvin kr. 28,-, drinker ca. kr. 34,-).

ATMOSFÆRE: Bygget i 1975 er MS «Skagen» den eldste av Color Lines danskeferger. Den er også den minste. Skipet er derfor mer oversiktlig og gir ikke den ruvende upersonlige fergefølelsen. Ulempen er at passasjerene raskt merker ruskesjø. Hele skipet er pusset opp i 1985, slik at tepper, gardiner og vegger holder forholdsvis tidsriktige farger. Restaurantene ligner veikroer i inventaret, men alt er velholdt og rent. Avslappet stemning.

SERVICE: Betjeningen kjenner tydeligvis hverandre godt, noe som skaper en god stemning om bord. Passasjerene får hyggelig hjelp på forespørsel. Grundig informasjon om avganger og skipets tilbud gis over høyttaler.

AKTIVITETER PÅ LAND: Hirtshals er en liten by med en lang gå- og handlegate. Her er ikke mye spennende å se, hverken av natur eller kultur, butikker eller restauranter. Et besøk i akvariet, Nordsømuseet, kan anbefales. Slagter Winther selger billig, godt kjøtt.

TOTALINNTRYKK: En tur med MS «Skagen» fra Moss til Hirtshals er ikke noe festglade ungdommer eller barnefamilier bør gjøre for moro skyld. For disse er tilbudene for få og for dårlige både om bord og på land. Et mer voksent klientell så derimot ut til å trives om bord. Forutsetningen er at man liker kjøttmat, lave alkoholpriser og danseband.

Som et transportmiddel fungerer MS «Skagen» likevel godt.