FLERE: I dag kommer også Danske Bank på banen for å kapre kunder med mobilbetaling.
FLERE: I dag kommer også Danske Bank på banen for å kapre kunder med mobilbetaling. Foto: Danske Bank,

Tar opp konkurransen om vennebetaling på mobil

FORBRUKER

Nå kaster også Danske Bank seg på mobilbetalingsbølgen og ypper til kamp mot DnB.

Publisert:

Dette er en betalingsapplikasjon som lar brukerne overføre penger direkte, uten å måtte gå via nettbanken.

DnB har hatt stor suksess med sin tjeneste Vipps, som ble lansert 30. mai. I begynnelsen av juli hadde Norges største bank 250 000 Vipps-brukere

– Nå starter mobilbetalingskrigen og vi ønsker å ta en posisjon i det som skal bli fremtidens betalingsløsninger i Norge, sier Trond Mellingsæter, sjef for Danske Bank i Norge, til VG.

MobilePay

Tjenesten, som heter MobilePay, kan lastes ned som en app og kan brukes til å overføre penger til venner, familie og andre uansett hvilken bank du har. Slik fungerer den på samme måte som DnBs Vipps.

– Med MobilePay kan du foruten å overføre penger også dele regning og sende påminnelse om betaling. Pengene overføres direkte til din bankkonto, uten gebyrer og helt gratis, sier Mellingsæter.

– Hvordan skal dere tjene penger på dette hvis dere ikke tar betalt?

– Dette er en strategisk satsing for oss tror og vi tror det skjer mye på dette området. Det er viktig for oss å ta en ordentlig posisjon. Vi håper også at det vil gi banken et positivt omdømme og tror det kan få flere til å bli interessert i Danske Bank, sier Mellingsæter til VG.

Hver overføring hos DnB koster brukeren én krone. Vippser du beløp på 2000 kroner eller mer, blir du belastet én prosent av beløpet. DnB har tidligere opplyst at de ikke tjener penger på tjenesten.

Også andre, som Mcash og Eika-alliansen, tilbyr pengeoverføringer via mobilen.

I Danmark, hvor MobilePay har vært tilgjengelig i to år, har Danske Bank rundt 2,4 millioner brukere, men ifølge Mellingsæter har de ikke tallfestet hvor mange brukere Danske Bank håper å få i Norge.

For å bruke Danske Bank sin tjeneste må man være over 15 år, ha en smarttelefon, et norsk mobilnummer, bankkort og en bankkonto.

Les også:Tre svindelforsøk med Vipps.

Her kan du lese mer om