• 10 apper du kanskje ikke har hørt om

  Har scrollefingeren gått varmt det siste halvannet året, og du begynner å gå lei av app-utvalget på telefonen? Sveip deg videre for tips til ti apper du kanskje vil sjekke ut.

  Publisert 06. oktober, kl. 15:12

 • 1. BeReal

  Husker du tilbake til den tiden hvor vi delte alt mulig på Facebook? BeReal fungerer nesten som en moderne versjon av dette.

  Et uvisst tidspunkt i løpet av døgnet får du varsel om at det er «time to BeReal». Da tar du et bilde med front- og bak-kameraet samtidig som viser hva du gjør akkurat nå. Gøy å se hva andre driver med - og gøy å dele.

 • 2. Throw No More

  For å kaste mindre mat selges ofte varer som er i ferd med å gå ut på dato billigere i butikken. Men når man liker best å planlegge hva man skal ha før man står med handlekurven i hånden, er det vanskelig å ta høyde for datovarer. Der er «Throw No More» løsningen. I appen finner du oversikt over hvilke datovarer som ligger tilgjengelig i flere butikker.

 • 3. Last.fm

  Last.fm er drømmeappen for deg som elsker «Spotify Wrapped» - oppsummeringen som kommer på Spotify rundt juletider hvert år, og forteller deg hvilke album du hørte mest på, hvor mye du har hørt og hvilke artister du har oppdaget. I Last.fm kan du få denne oversikten når som helst, hele året.

 • 4. BeerWithMe

  I «BeerWithMe» kan du og vennene dine varsle hverandre når dere er ute og tar en øl. Merk i appen at du er ute, så kan vennene dine enten hive seg rundt og bli med, eller sende deg en virtuell skål.

 • 5. Bakgrunnslyder

  Ikke en app, men et lite tips! Mange liker å slappe av til apper med bakgrunnslyder som regn, støy og vind. For alle iPhone-brukere trengs ikke disse appene lenger. I nye iOS 15 er faktisk «bakgrunnslyder» en integrert mulighet.

  På innstillinger kan du legge til «hørsel» i kontrollsenteret ditt, og få tilgang på lyden av regn, støy og mye mer.

 • 6. Mimi Hearing Test

  Apropos hørsel. Pleier du å unnskylde deg med at du hører litt dårlig når du ikke fikk med deg noe? Test det da vel.

  I «Mimi Hearing Test» kan du teste hvor godt du hører på hvert øre. Ganske moro å vite hvordan det står til.

 • 7. Lapse

  Noe av det som er gøy med engangskamera er å ikke få se hvordan gruppebildet ble før man har glemt at man tok gruppebilde. Lapse fungerer litt likt.

  Man har mulighet til å ta bilder i appen, men får først se dem et døgn senere. I tillegg kan man lage grupper med venner, hvor man deler bildene. Særlig gøy på fest.

 • 8. Vivino

  I Vivino kan man scanne, rangere og oppdage vin. For oss som ikke nødvendigvis kjenner nøttesmaken i vinen med det samme, kan vi få fortalt litt mer om vinens smaker. I tillegg kan man få tips til lignende vin som de man allerede liker.

 • 9. PlantSnap

  Kanskje for spesielt interesserte, men «busk med rose blomster og litt runde blader» fører sjeldent til gode Google-resultater. Med PlantSnap kan du ta bilde av planter, og finne ut hva de egentlig heter. Praktisk når man har kjøpt seg en kul plante, men ikke aner om den liker sol, skygge, fukt eller tørke best.

 • 10. Shazam

  Shazam er gull å ha når man hører en kul låt og vil vite hvilken det er. Appen kan også være fin når man hører en låt man føler man burde vite artisten på, og ikke vil innrømme at man ikke har helt oversikten. Når låten spilles åpner du ganske enkelt appen, så lytter mobilen din og finner den for deg på både Spotify, Apple Music og lignende.

  Shazam er også tilgjengelig rett i Snapchat-appen.

 • Oppdaget du noen nye apper?

  Publisert: 06.10.21 kl. 15:12