I TRØBBEL: Samsungs batterimareritt med deres flaggskip-mobil Galaxy Note 7 fortsetter. Foto: AP

Samsung med klar beskjed til Galaxy 7 Note-eiere: Slå den av!

Etter flere klager på at batteriet til flaggskip-mobilen Galaxy Note 7 har eksplodert, bekrefter Samsung nå at de stopper alt salg av telefonen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fra før har mobilgiganten trukket tilbake millioner av telefoner etter klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

– På grunn av at forbrukerens sikkerhet er topp prioritet, stopper Samsung alt salg av Galaxy Note 7 mens vi etterforsker dette videre, heter det i en pressemelding natt til tirsdag norsk tid.

ØDELAGT: Denne Galaxy Note 7-telefonen er én av flere som har tatt fyr etter at Samsung lanserte flaggskip-modellen i august. Foto: Audrey Mcavoy AP

Bakgrunn: Advarer mot Samsung-telefon på fly

Selskapet kommer samtidig med en svært klar oppfordring til forbrukere som har originaltelefonen eller en erstatning av flaggskip-modellen:

– Ikke bruk den og slå den av.

Amerikanske myndigheter sier at de etterforsker minst fem tilfeller av telefoner som har tatt fyr siden 15. september, skriver AP.

– Ingen bør være bekymret for om telefonen vil skade dem, familien eller eiendommen, sier formann Elliot Kaye i Consumer Product Safety Commission, som er amerikanernes produkt- og varesalg-vakthund.

Ekstralader tok fyr: Slik så soverommet ut da studenten våknet

I september forbød både SAS og Norwegian passasjerer å bruke flaggskip-mobilen om bord på sine fly.

Dette kom etter at amerikanske luftfartsmyndigheter hadde advart om bruk av telefonen på fly som følge av eksplosjonsfare.

VGs anmeldelse av telefonen: «Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan bli»

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder