FORLATT: Slik fant Ida Sjo en liten terrier i skogkanten i Fredrikstad. Foto:Ida Sjo,

Lurven ble buret inne og forlatt

Onsdag ble denne terrieren funnet sperret inne i et bur i skogen - forlatt av sine eiere.

  • Marie Kingsrød

Det var Ida Sjo fra Fredrikstad som fant hunden da hun skulle gå tur onsdag kveld.

– Den sto der uten hverken mat eller vann. Hunden ble utrolig glad og ellevill da den så meg, så han hadde helt sikkert vært forlatt i en stund, sier Sjo til VG. Det var Sarpsborg Arbeiderblad som var først ute med historien.

Hunden satt innesperret i et lite bur i skogkanten ved Veum i Fredrikstad. Sjo fant ut, etter ha å pratet med beboere i nærheten, at hunden hadde blitt sett på samme sted i buret flere timer før Sjo fant ham.

– De som fant ham tidligere på dagen ringte politiet. Da fikk de beskjed om å la hunden stå litt, tilfelle eierne kom tilbake. De ga han vann så lenge. Da jeg fant hunden, flere timer etter dette, forsto jeg at han var forlatt - eierne kom aldri, sier Sjo.

Se de rørende bildene:Dette er kreftsyke Dukes siste dag

Hun fortsetter:

– Dette er helt grusomt. Han hadde stått ute i solen i timevis. Han virket utrolig glad for å bli sluppet ut av buret. Han synes nok det var rart å bli forlatt slik, sier Sjo.

BLE GLAD DA IDA KOM: Når Ida Sjo fant den forlatte hunden, ble han veldig glad. Foto:Ida Sjo,

Les også:En mann i slutten av 20-årene innrømmer at han låste hunden inn i et bur og kastet den levende på havet

– Han er så innmari søt

Sjo valgte å kalle hunden for Lurven. Etter kontakt med Mattilsynet og Nitrogruppa (som er en gruppe for bortkomne hunder som leter etter eieren sin), endte Lurven opp hos leder i Nitrogruppa, Anita Nordtug i Råde. Sjo hadde ikke mulighet til å ha hunden hos seg.

KOSETE: Anita Nordtug er matmor for forlatte Lurven enn så lenge. Foto:PRIVAT,

– Jeg har Lurven i et par dager til frem til han blir adoptert bort. Men nye eiere står i kø, så jeg tror ikke det blir noe problem, sier Nordtug til VG.

«Jeg kan forstå at folk er frustrerte og vil bli kvitt kjæledyret sitt, men det må da være mulig å gjøre det på en mer verdig måte»
- Ny matmor Anita Nordtug

De antar at Lurven er en slags terrier, og at han er rundt fem år. Nordtug forklarer at personligheten til Lurven er fantastisk, og at hun ikke forstår hvordan noen kunne forlate ham.

– Den er så innmari søt, blid som en sol og vil gjerne være midtpunktet. Det er en veldig fin hund, sier Nordtug.

– Jeg blir kvalm

Hun har aldri opplevd å finne en hund forlatt slik - til tross for at hun har jobbet med forlatte og bortkomne kjæledyr i flere år.

– Jeg blir kvalm av å tenke på hvordan det hadde gått med Lurven hvis han hadde blitt stående i sola noen timer til. Jeg kan forstå at folk er frustrerte og vil bli kvitt kjæledyret sitt, men det må da være mulig å gjøre det på en mer verdig måte, sier hun.

Nitrogruppa har blitt kontaktet av over 40 personer som vil adoptere eller hjelpe Lurven.

Les også:Norge får eget dyrepoliti

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder