Har du en eldre sjarmør? Send inn bilde av din hund!

GAMLE SJARMTROLL: Fotografen Pete Thorne har tatt bilder med et håp om å formidle skjønnheten hos eldre hunder. Hunden Ben, øverst til venstre, har bodd på gata hele livet. Foto: Pete Thorne,

Fotograf har tatt hjerteskjærende bilder av gamle hunder: Hunden Ben (14) har levd på gata hele livet

Fotografen Pete Thorne har fått oppmerksomhet verden over med disse bildene. Han vil vise at gamle hunder er vakre.

  • Marie Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

Canadiske Thorne står bak den vakre bildeserien Old Faithful. Med fotografiene ønsker han å formidle skjønnheten hos eldre hunder som har levd et langt liv. Thorne mener at mange favoriserer yngre hunder og valper fremfor de eldre hundene. Fotografen mener tvert imot at det er de eldre hundene som trenger oppmerksomhet, skriver The Huffington Post.

Thorne forteller at man kan se på hundene at de har levd et liv, og at han synes historien man kan se i øynene deres er fantastisk.

- Jeg begynte å legge merke til hvor tydelige ansiktene til de eldre hundene er, sammenlignet med de yngre. Jeg synes det er så mye personlighet i disse gamle hundeansiktene, sier Thorne.

Har du en eldre sjarmør? Send inn bilde av din hund her.

FOTOGRAFEN: Her er Canadiske Pete Thorne som har tatt bildene av de gamle hundene. Foto: PRIVAT,

Også VGs kåring av Norges søteste hund i høst viste at mange lar seg sjarmere av eldre hunder. Det var nemlig gamle Tapper på ni år som vant kåringen.

- Gamle hunder trenger annen oppfølging

Norsk Kennel Klubb (NKK) sier til VG at nordmenn er flinke til å være opptatt av eldre hunder.

- Vi har ingen statistikk på dette området, men det er selvfølgelig mulig at det er en større trend i utlandet at de eldre hundene kanskje blir litt glemt. Men jeg har inntrykk av at folk i Norge er like opptatt av hundene sine selv om de blir eldre. Det er viktig å huske på at gamle hunder trenger en annen form for oppfølging, og man må være oppmerksom på vekt, foring og nok mosjon, sier pressekontakt i NKK, Anne Hofmo Bjølgerud til VG.

Historiene bak bildene

Her er historien til de ulike hundene Thorne har tatt bilde av, ifølge det fotografen skriver på sine Facebook-sider. VG har vært i kontakt med Thorne, og vi har fått tillatelse til å bruke bildene og historiene.

Ben

14 år gamle Ben har bodd på gaten frem til for ett og et halvt år siden - og er preget av sitt tidligere liv. Nå har han fått en familie der han er elsket.

Foto: ,

Mance

Mance er en 13 år gammel engelsk bulldog. Mance lider dessverre av kreft i beinvevet som preger hans ansikt.

Foto: ,

Colonel

Han er en ti år gammel kinesisk nakenhund. Den nydelige hunden har dog noen skavanker: Han mangler en testikkel, og har rotfestede tenner. Han mister tennene sine gradvis, og når han nyser kan det falle ut en tann.

Foto: ,

Hazel

Tøffe Hazel måtte få begge øynene fjernet på grunn av smerter og ingen tåreproduksjon. Hazel har flere ganger måtte bytte eier, men nå er har hun endelig fått et fast hjem.

Foto: ,

Finnegan

Finnegan er 12 år gammel, og er av rasen Griffon bruxellois. Han veier liten for sin rase. Han har trukket flere tenner, og har en hjertebilyd. Ellers er han i god helse for sin alder.

Foto: ,

Elmo

Bakgrunnen til Elmo er ukjent, men han er en søt 14 år gammel smilende pitbull.

Foto: ,

Fink

Fink er er en 14 år gammel kinesisk nakenhund.

Foto: ,

Weezee

Denne ti år gamle søte hunden kan være bekymret. Likevel synes fotografen Weeze var den enkleste hunden å ta bilde av.

Foto: ,

Dallas

Dallas er en 14 år gammel hund, som har hatt alvorlige problemer med helsa. Hun skulle egentlig ikke overlevd - men Dallas har kjempet, og lever fortsatt. 

Foto: ,



Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Sjekk disse unike valpebildene!

  2. Les gamle, norske hunders tøffe historier: Eieren kuttet av foten til Ruby (11) og hev ham ut av bilvinduet

  3. Se de rørende bildene: Dette er kreftsyke Duke sin siste dag

  4. Nye krav: Disse dyrene kan det bli lettere å redde

  5. Pluss content

    Derfor kler Lucia (67) seg naken

  6. Logret julen inn på gamlehjem for hunder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder