Stem på din favoritt!

VG-kåring: Dette er Norges søteste hunder!

Søt, søtere, søtest! Over 3000 VG-lesere har sendt inn bilde av sin nydelige hund.

  • Marie Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

VG har satt sammen en jury bestående av VGs redaksjonssjef Audun Solberg, seksjonsleder for fotoavdelingen Gisle Oddstad og veterinær Elena Moldal. De har sett gjennom over 3000 bilder av VG-lesernes hundebilder. Deretter har juryen plukket ut de ti hundene de synes er søtest.

Og nå er det opp til leserne å bestemme hvilken hund som bør bli kåret til Norges søteste. Bla deg gjennom billedspillet øverst i saken, og stem på din favoritt i boksen til høyre.

VG har tidligere arrangert en semifinale - der det ble en avstemning basert på 1000 hundebilder. Da VG senere fikk inn godt over 2000 ytterligere bilder, ble det nok en avstemning (denne). Avstemningen på den endelige finalen avsluttes klokken 12.00 på onsdag.

– Jeg har sett etter en hund som jeg får godhet for. Det er selvfølgelig et veldig subjektivt valg å ta, men jeg synes de hundene som er søtest er de som er litt fluffy. Noen er det bare noe spesielt ved – og jeg har lyst til å bøye meg ned og hilse på dem, fordi de er så søte, sier jurymedlem Modal.

PROTOLL:VG-lesernes hundebilder!

Dette er finalistene som juryen har bedømt som Norges søteste hunder:

Ikateq

Foto:PRIVAT,

Ikateq er en hannhund av rasen grønlandshund. Han er fire måneder gammel.

– Hunden er oppkalt etter en hund jeg kjøpte inn fra Sverige på 80-tallet. Han er utrolig kosete, men en litt forsiktig gutt, sier Katina Mossin, som eier Ikateq.

Buddha

Foto:PRIVAT,

Buddha er en hannhund av rasen tibetansk mastiff. Han er ni måneder gammel.

– Han er en utrolig rolig hund, som vi er veldig glad i. Han er en vakthund som alltid passer på. Alt fra kaniner til katter. Han går godt sammen med andre dyr, sier Caroline Erviksæter, som er hundens eier.

Mira

Foto: PRIVAT,

Mira er en tispe av rasen fransk bulldogg. Hun er tolv uker gammel.

– Jeg hadde en hund før av samme rase – som jeg dessverre måtte avlive. Det var trist, men jeg merker at det er annerledes og gøy å ha en frisk hund som Mira. Hun er morsom, veldig kosete og kontaktsøkende. Samtidig som hun er en liten pøbel, sier Sandra Jenssen, som er Miras eier.

Boye

Foto:PRIVAT,

Boye er en ett år gammel hund.

– Jeg skulle egentlig ikke hatt hund, men angrer ikke et sekund på det nå. Boye er en fantastisk hund som jeg og familien elsker for alt den er verdt – et skikkelig sjarmtroll, sier Ole Walter Sundlo, som er hundens eier.

Devin og Lilly

Foto:PRIVAT,

Devin på fem år, og Lilly på fem måneder er to hunder som har eiere som er bestevenner – og også hundene er bestevenner. I alle fall prøver de.

– Lilly tror de er bestevenner, men Devin er litt mer skeptisk. De er utrolig nydelige begge to. Mens Devin er en slappfisk som sikler mye, er Lilly full av sprell og er skikkelig rampete. Bildet er tatt når de traff hverandre for første gang, sier Mari Asseth, som eier Lilly.

Tapper

Foto: PRIVAT,

Tapper er en syv år gammel hannhund. Han er en border collie-blanding – som for tiden ikke har noe fast hjem. Han bor på en Foreningen for omplassering av dyr (FOD)-gård.

– Vi reddet ham for to år siden. Han hadde hatt veldig lite tilgang på mat, så han har fremdeles litt problemer med det. Tapper vil gjerne spise i fred. Men han er ekstremt kosete, og veldig sosial. Han kan sitte i to timer og bare få kos. Nå gjelder det bare å finne den rette eieren, sier Emilie Kayser, som jobber på FOD-gården.

Britney

Foto: PRIVAT,

Britney er en tispe på to år. Hun er av rasen griffen belge.

– Hun er et familiemedlem, og hele familien har glede av henne. Britney er veldig snill, selv om hun kan være litt skeptisk til fremmede, sier Jan-Vidar Bakker, som eier hunden.

Videre forklarer Bakker at Britney på bildet hadde problemer med å komme seg opp på et fjell.

– Hun kommer opprinnelig fra Finland. Der er det veldig flatt terreng, og det ble annerledes for henne og komme til Norge. Her er det masse fjell, sier Bakker.

Nellie

Foto:PRIVAT,

Nellie er en labrador-tispe på 18 måneder. Hun er opprinnelig fra Danmark – men eieren kjørte for å hente henne.

– Det var akkurat henne jeg ville ha. Så jeg reiste langt for hente Nellie. Hun har helt lik personlighet som meg. Nellie lever i en verden der lek og moro er livet. Hun er inkluderende, og liker og leke – men har sine perioder der hun prøver å være sjefen. Men hun får det ikke alltid til, sier Rolf Pedersen, som er hundens eier.

Mike

Foto:PRIVAT,

VG har ikke fått tak i eieren til Mike. Men i billedbeskrivelsen av Mike skriver eieren at hunden gjerne slapper av med en god bok. Mike er dessuten åtte år gammel.

Per

Foto: PRIVAT,

VG har ikke fått tak i eieren til Per. Men i billedbeskrivelsen skriver eieren at Per koser seg i snøen, og at han er en måned gammel.

Bonita Applebum

Foto:LESERBILDE,

Bonita er en 1,5 år gammel tispe, som er en blandingsrase. Hun ble reddet fra en gård i Spania, og adoptert av en norsk familie.

– Vi så annonsen og ble forelsket i henne. Jeg og samboeren min har barn på hver vår kant, og ønsket å ha noe felles. Vi ble frarådet fra å adoptere henne, for Bonita hadde angstproblemer. Men det var noe med blikket hennes som rørte ved mammahjertet mitt, sier Sandra Farestveit, matmoren til Bonita.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Folket har stemt: Her er Norges søteste hund!

  2. Venter tappert på nytt hjem

  3. Vil du eie Norges søteste hund?

  4. Norges søteste hund er fremdeles hjemløs

  5. Norges søteste hund har fortsatt ikke et hjem

  6. Finalist i Norges søteste hund: Bonita skulle avlives – nå er hun familiens midtpunkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder