TENK SMÅTT: Rot deg bort i knotteverden! Foto: Nytt og Shabby

Tenk smått med knotter

Det skal ikke alltid så mye til for å friske opp et gammelt møbel. Det finnes tusenvis av knotter som lengter etter et nytt hjem.

  • Ida Lindvall (hjem.no)

Artikkelen er over ni år gammel

www.hjem.no

Store planer for forandringer i hjemmet kan ofte føre til at de blir utsatt, eller i verste fall ikke blir noe av i det hele tatt. Å tenke smått kan spille en vesentlig rolle for motivasjonen, og hva annet kan symbolisere det mer enn knotter?

- Å bytte knotter på et gammelt møbel gjør utrolig stor forskjell, mener Elin Scott, interiørdesigner og journalist i magasinet Hytteliv.

FØR: Kjedelig skrivebord. Foto:Ida Lindvall

- I dag kan du jo velge mellom et uendelig stort antall knotter. Det er jo en egen verden bare for knotter, legger hun til, og forteller at hun selv er ivrig bruker av knotter hjemme. Scott har selv kjøpt brukte, kjedelig møbler og gitt dem nytt liv med nye knotter og litt maling.

Utallige nettbutikker og interiørforretninger i Norge selger knotter, og sjansen er relativt stor for at du finner knotten som passer akkurat deg og ditt møbel.

LES OGSÅ: Ny trend: Pynt veggene med wallstickers

Knott er flott!
Har du en gammel kommode, eller kanskje et skrivebord du har sett deg grundig lei på, kan nye knotter gjøre underverker.

ETTER: Kult skrivebord. Foto: Ida Lindvall

- Jeg ser mye knotter på hyttene jeg gjør reportasjer fra. Folk tar gjerne med seg gamle møbler til hytta og gir dem et nytt liv, forteller Scott.

Hun sier at mange hytteeiere sverger til gjenbruk av gamle møbler og liker å gjøre mye av tingene selv. Noe av det hun ser mest er nettopp bruk av knotter.

- På den måten får du et veldig personlig møbel som i tillegg beholder sin plass i hjemmet en stund til.

GJØR DET SELV: Hva med en liten fluesopp til barnerommet? Foto: Pickles.no

Å få knotten på plass krever sjelden mer enn litt håndkraft. Ofte holder det å bare skru ut den gamle knotten og skru inn den nye.

- Er du flink med håndarbeid kan du jo også lage morsomme knotter selv, sier Scott.

På disse linkene kan du finne knotter på nettet:

Nytt og ShabbyLandstilPicklesBeslagsbodenSofies Villa

LES OGSÅ: Gjenbrukt og givende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder