Hovedinnhold

Her finner du de billigste byggvarene

STORT NOK HOS XL-BYGG: To til tre ganger i uken besøker tømrere Jon Fuglevik XL Bygg Drammen Høvleri for å kjøpe treverk og annet utstyr.
STORT NOK HOS XL-BYGG: To til tre ganger i uken besøker tømrere Jon Fuglevik XL Bygg Drammen Høvleri for å kjøpe treverk og annet utstyr.
Nykommeren XL Bygg slår knockout på de mer etablerte byggvarekjedene i VGs store byggvarebørs.

Denne saken handler om:

Spesielt trelast er det billig å handle hos XL Bygg.

XL Bygg (tidligere Byggkjøp-butikker) kaller seg selv «en litt mer macho butikk» enn de andre. Om det innebærer å slå fra seg på pris og konsentrere seg om det en byggvarebutikk er forventet å inneholde, stemmer dette. XL bygg er ifølge seg selv den største byggvarekjeden i Skandinavia med mer enn 270 utsalg over hele landet.

SE HELE PRISOVERSIKTEN HER

I VGs store byggvarebørs er de utrolige 25 prosent billigere enn dyreste kjede, Monter. De slår fjorårets vinner, den tyske lavprisgiganten Bauhaus med hele 8 prosent på hele handlekurven.

Les også:- Utvalget er viktigst

Dette resultatet kommer nesten litt overraskende på Morten Marker, kjededirektør i XL Bygg.

- Dette var hyggelig å høre, og betyr vel at vi har lykkes med våre innkjøpsavtaler. Vi ønsker å være konkurransedyktige på trelast, men vi fremstår ikke som noen lavpriskjede, sier Marker.

- Forskjellige priser i samme kjede

I denne undersøkelsen foretok vi prissjekken hos XL Bygg i Drammen. Ifølge Marker styrer hver enkelt kjedebutikk sine egne priser, med unntak av store kjedekampanjer.

Les også:Så mye har du tapt på boligen din

Ifølge XL Bygg-sjefen er service og kompetanse viktigste fokus for kjeden.

- Vi har ingen bevisst strategi om å være billigst. Vi vil være best. Vi bruker store ressurser på å bygge opp kompetansen på våre medarbeidere, sier Marker.

44 prosent billigere

Det betyr at du både får god veiledning - og billige varer hos XL Bygg.

Snekkerskolen:Se hele serien her

** På trevare er nemlig XL hele 44 prosent billigere enn dyreste kjede, Byggmakker.

Når du tar med i betraktningen at konstruksjonsvirke, lekter, panel og terrassebord er varer man ofte kjøper mye av, vil dette fort utgjøre flere tusenlapper spart på å legge handelen til riktig sted.

Nest billigst

Den eneste kjeden som i noen grad greier å holde tritt med XL på trevare er Coop Bygg. De er «bare» 11 prosent dyrere.

VGTV:Slik legger du parkett

I disse dager er det mange som bygger nye terrasser. Hos Coop får du impregnerte terrassebord (21x95 mm) for 6,90 pr. lm. Det er to kroner billigere enn alle de andre kjedene.

Malingskupp

** På maling, beis og andre artikler i denne kategorien er det på Coop du gjør kuppene. Her er handelen hele 17 prosent billigere enn i den dyreste forretningen Monter.

Skruer og spiker hos XL Bygg

Skal du kjøpe spiker og skruer er det overhodet ingen tvil om hvor du skal handle.

VGTV:

Slik reparerer du vindu

** XL Bygg-prisene ligger godt under halvparten av dyreste kjede på spiker og skruer i vår sjekk. Totalsummen i denne kategorien kom på 356 kroner hos XL, mens hos Byggmakker må du ut med nærmere 800 kroner for de samme varene.

Selv hos nest billigste kjede, Bauhaus, må du ut med over 200 kr mer for spiker og skruer.

Sjekk tabellen

Byggvareutstyr utgjør ofte en stor del av oppussingsutgiftene våre. Her lønner det seg å gå til Bauhaus som er hele 28 prosent billigere enn dyreste kjede Monter, i vår sjekk.

Det er med andre ord svært lønnsomt å sjekke den store tabellen på disse sidene før du kjøper inn byggvarene til vårpussen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Forbruker

Se neste 5 fra Forbruker