Hovedinnhold

Her er Årets Vektklubb-medlem!

Vibeke Husberg (26) fra Os er kåret til Årets Vektklubbmedlem 2006. Hun kvittet seg med hele 37 kilo på under ett år, og fikk et stort flertall av stemmene.

Denne saken handler om:

Vibeke var i dårlig form før hun bestemte seg for å begynne å trene og spise sunt. Slik ser hun ut, etter å ha tatt av hele 37 kilo. Foto: Privat
Vibeke var i dårlig form før hun bestemte seg for å begynne å trene og spise sunt. Slik ser hun ut, etter å ha tatt av hele 37 kilo. Foto: Privat


- Resultatet kom veldig overraskende på meg, for det var så mange flinke kandidater. Nå er jeg veldig glad, dette er kjempehyggelig! Jeg vil gjerne få takke alle dem som stemte på meg, sier Vibeke rørt.

Vibeke vinner et gavekort på 3000 kroner, mens de andre deltagerne får hvert sitt gavekort på 500 kroner. Ti av dem som var med og stemte, vinner gratis medlemskap i Vektklubb.no.

Hverdagen enklere nå
- Hvis jeg kan hjelpe andre, og være til inspirasjon, gjør jeg det med glede. Jeg unner alle som sliter med overvekt å få oppleve den enkle hverdagen jeg har fått, etter at jeg ble med i Vektklubb.no, sa Vibeke da hun ble spurt om å stille opp i Årets Medlem-konkurransen.

Les mer om alle de ti finalekandidatene!

Vibeke Hausberg fødte en sønn for halvannet år siden. Da veide hun 122 kilo. Femten kilo forsvant i løpet av noen måneder med amming. Men vektnålen stod bom fast på 107 kilo.

- Jeg hadde problemer med ryggen og knærne, og akillessenen i hælene verket når jeg gikk. Noe måtte gjøres, innrømmer Vibeke. I januar 2006 meldte hun seg inn i Vektklubb.no.

- Jeg har alltid vært overvektig, og forsøkt utallige kurer. Da jeg meldte meg inn i Vektklubb.no, bestemte jeg meg for å endre livsstil, og ikke bare følge en bestemt diett for en kort periode, sier Vibeke. Mer om Vibekes kamp mot kiloene her.

Slik så Vibeke ut da hun veide 107 kilo. Foto: Privat
Slik så Vibeke ut da hun veide 107 kilo. Foto: Privat


Småspiste hele tiden
Hun lærte om kosthold og energiinnholdet i mat, og fikk mange a-ha-opplevelser. Mye av den maten hun trodde var sunn, var veldig fetende. Ved å loggføre sine måltider i klubbens dagbok, fikk Vibeke en nøyaktig oversikt over hvor mange kalorier hun satte til livs.

Før hun gikk ut i mammapermisjon, jobbet Vibeke som drosjesjåfør, noe som førte til mye småspising. Å spise noe søtt og godt til kaffen, var en selvfølge.

Nå er det en selvfølge for Vibeke å spise sunt, og å trene.

- Før ble jeg helt sprengt etter tyve minutters gange. Men i fjor sommer var jeg blitt så sprek at jeg løp Stolze-kleiven, som er et løp som går opp en bratt ås i Bergen, med mange trapper. Det hadde jeg aldri drømt opp at jeg skulle klare. For ett år siden var det utenkelig. I år skal jeg klare å forbedre tiden min, sier Vibeke.

Hun begynte å gå lange turer med sønnen i barnevogn. Nå, ett år senere, løper hun, trener spinning, og trimmer på sitt hjemmetreningsapparat, en ellipsemaskin. Rygg- og akillesplagene hun slet med tidligere, har forsvunnet som dugg for solen.

- Jeg kjenner at jeg nå har masse energi!

Er med i "hold vekten"-klubben
I november i fjor ble Vibeke med i en annonsekampanje for Vektklubb.no. Da hadde hun gått ned 32 kilo. Siden har hun tatt av fem kilo til, og har nå nådd målvekten sin. Hun har nå meldt overgang til den såkalte Stabil Profil-delen av klubben, som er for dem som har oppnådd målvekten sin, og ønsker å beholde den.

- Jeg har ikke angret på at jeg ble med i annonsekampanjen. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger fra folk som har sett bildene. Det har vært veldig hyggelig.

Å klare å holde vekten blir utfordringen fremover.

- Men jeg stoler på meg selv, for jeg har lært så mye gjennom Vektklubb.no. Jeg har forandret livsstilen min, og mitt syn på hva som er kosemat. Så jeg tror det skal gå bra!

I fjor sommer løp Vibeke Stolzekleiven, et tøft mosjonsløp i Bergen. Foto: Privat
I fjor sommer løp Vibeke Stolzekleiven, et tøft mosjonsløp i Bergen. Foto: Privat

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse