Hovedinnhold

Allerede pollen i lufta

Prøvene viste tirsdag spor av pollen da Det norske meteorologiske institutt (DNMI) startet registreringen omtrent to måneder før skjema.

Denne saken handler om:

Det rekordmilde høstværet har ført til sesongforvirring i planteriket. Meteorologisk konsulent Jan-Inge Hansen ved DNMI opplyser at det var spor av pollen i prøvene som tirsdag ble sendt til analyse ved NTNU i regi av Norges astma- og allergiforbund.

- Det er første gang at vi engang starter registreringsarbeidet så tidlig i sesongen. Den tidligste registreringen vi har foretatt hittil var 25. januar, sier Hansen til NTB.

Pollenanalytiker Hallvard Ramfjord i Trondheim opplyste tidligere tirsdag at de første analysene ikke viste pollenspor.

- Men dette kan også skyldes regnværet den siste tiden. Derfor er vi spent på prøvene som kommer inn til oss i løpet av de neste dagene. Langtidsvarselet forteller om ytterligere fem-seks dager med mildvær, sier Ramfjord.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse