Hovedinnhold

Fant blodig sprøyte på lekerom på Oslosykehus

SJOKKERT: Denne sprøyten lå på pasientenes pauserom på Oslo Universitetssykehus' gastrokirurgiske avdeling. Foto: LESERBILDE
SJOKKERT: Denne sprøyten lå på pasientenes pauserom på Oslo Universitetssykehus' gastrokirurgiske avdeling. Foto: LESERBILDE
(VG Nett) Familien Yilmaz er sjokkert over å ha funnet en sprøyte på gulvet der barna lekte. Sykehuset beklager hendelsen sterkt.

Denne saken handler om:

- Er ikke det en sprøyte, sa Calgar Antonio Yilmaz forbauset.

Han besøkte onsdag kveld søsteren sin på Gastro- og barnekirurgisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus Ullevål, da de oppdaget en blodig sprøyte på gulvet på pauserommet.

Pauserommet har både en kjøkkenkrok og et hjørne hvor barn kan tegne og leke, og Yilmaz' søstrer hadde selv tre barn som lekte der kort tid før de oppdaget sprøyten.

Barn kan tråkke på den

- For det første var det veldig ekkelt. Det var helt tydelig blod i sprøyten. For det andre er det jo veldig skremmende at den kunne ligge der. Barn kunne jo tråkket på den eller tatt den i hånden, sier Yilmaz.

OVERRASKET: Calgar Antonio Yilmaz ble svært overrasket over å finne en blodig sprøyte på pauserommet. Foto: LESERBILDE
OVERRASKET: Calgar Antonio Yilmaz ble svært overrasket over å finne en blodig sprøyte på pauserommet. Foto: LESERBILDE


Han lot være å si fra til ansatte ved sykehuset om sprøyten og ville i stedet se hvor lang tid det tok før helsepersonalet oppdaget den.

- Det var det ingen som gjorde så lenge vi satt der, i en times tid, sier Yilmaz.

Senere sa søsteren hans fra til personalet om den blodige sprøyten.

- Beklager sterkt

Oslo Universitetssykehus Ullevål tar selvkritikk når VG tar kontakt og forteller om den blodige sprøyten på lekerommet.

- Avdelingen beklager dette sterkt. Det er ikke slik det skal være, sier Bjørn Atle Bjørnbeth, avdelingsleder ved Gastro- og barnekirurgisk avdeling.

Han slår fast at sprøytespissen på bildet vanligvis ikke er noe pasienten selv setter, men noe som gjøres av helsepersonell.

- Sprøytespisser er risikoavfall, og skal deponeres i spesielle avfallsbeholdere. Slike gjenstander skal ikke finnes på oppholdsrom for pårørende, sier Bjørnbeth.

Ingen forklaring

Han vet ikke hvordan sprøyten havnet på gulvet på pauserommet.

- Jeg har ikke noen god forklaring på denne uønskede hendelsen, men takker for at dere har gjort oss oppmerksom på dette, og vi vil ta opp saken med de som drev denne sengeposten i det aktuelle tidsrommet, sier han.

Ifølge sykehuset vil saken bli tatt opp på neste personalmøte og meldt i avvikssystemet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse