Hovedinnhold

Toåring døde av svineinfluensa

FOLKEHELSEINSTITUTTET(VG Nett) Svineinfluensaen har krevd sitt tiende dødsoffer i Norge. En to år gammel gutt fra Vest-Agder døde på Sørlandet sykehus.

Denne saken handler om:

Torsdag fikk helsemyndighetene bekreftet at toåringen hadde influensa A (H1N1) - eller svineinfluensa. Gutten tilhørte en av risikogruppene.

- Han skal ha hatt en underliggende sykdom, men har ikke vært lenge syk, sier overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til VG Nett.

- Er dette grunnen til at dere senker aldersgrensen på vaksinering fra tre år til seks måneder?

- Nei. Dette er ingen utløsende årsak. Vaksinen er godkjent for barn fra seks måneder. Det er også utført tester som viser at vaksinen er trygg og effektiv, sier Iversen.

Gi og få innspill, tips og råd, og vær med på å forme VGs redaksjonelle dekning av pandemien på våre Facebook-sider.

Les også:Anbefaler alle å vaksinere seg

Frykter at flere vil dø

- Er flere livstruende syke av svineinfluensa?

- Ja, fire-fem personer ligger på intensivavdelinger rundt i landet, men jeg har ikke detaljert info om alle tilfellene, sier Iversen.

- Frykter dere flere dødsfall de kommende dagene?

- Ja.

Les også:Hvor er svineinfluensavaksinen, Oslo?

Anbefaler vaksine

Tidligere er det meldt ni dødsfall knyttet til influensa A (H1N1), en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

På en pressekonferanse tidligere i dag opplyste overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet at det tiende dødsfallet som følge av svineinfluensaen i Norge var et faktum.

Norske helsemyndigheter oppfordrer alle til å vaksinere seg.

- På dagens kriseutvalgsmøte i Helsedirektoratet ble det bestemt å anbefale hele befolkningen å la seg vaksinere, sa helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Les også:Vaksinen er ikke 100 prosent effektiv

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse