Hovedinnhold

Svineinfluensaen farligere enn antatt for friske

Foto: AP
Foto: AP
Svineinfluensaen er farligere enn tidligere antatt for pasienter som er helt friske i utgangspunktet. Hver tredje som havner i respirator, er utenfor risikogruppene.

Denne saken handler om:

Dette kommer fram i helt ferske rapporter.

- Studier de siste dagene viser at faren for at folk utenfor risikogruppene skal bli alvorlig syke og kanskje dø av svineinfluensa, er større enn tidligere antatt, sier helsedirektør Bjørn Inge Larsen til Stavanger Aftenblad.

De sist oppdaterte rapportene oppjusterer antallet av dem som trenger intensiv behandling i respirator og som i utgangspunktet var utenfor risikogruppen, fra 20 prosent til 30 prosent.

Larsen sier at dette er et argument for å tilby vaksine til alle, men at det videre løpet skal vurderes de kommende ukene.

Ifølge Folkehelseinstituttet begynner svineinfluensaen for alvor å spre seg. Én million nordmenn kan være smittet ved juletider. For to uker siden ble svineinfluensaviruset påvist i 8-9 prosent av alle prøver som ble sendt inn. Forrige uke hadde andelen økt til 14 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse