Hovedinnhold

Svensk mann døde etter svineinfluensavaksine

Hadde nylig gjennomgått en hjertetransplantasjon

(VG Nett) En svensk mann i 50-årene døde etter at han vaksinerte seg mot svineinfluensa. Dødsfallet skyldes vaksinen.

Denne saken handler om:

Sveriges Legemiddelverk bekrefter at mannen døde som følge av å ha tatt svinevaksinen, melder Aftonbladet.

- Vaksinen er den direkte eller den indirekte årsaken til mannens død, sier legen Ingemar Persson ved Legemiddelsverket.

Mannen, som er i 50-årene, hadde nylig gjennomgått en hjertetransplantasjon - noe som gjorde at han tilhørte en såkalt risikogruppe som anbefales å ta vaksinen.

SAMLESIDE:VG Nett følger svineinfluensaen

LES OGSÅ:Dette lurer vi på om svineinfluensa

- Spesielle omstendigheter

Ifølge opplysninger som Aftonbladet har, var det spesielle omstendigheter rundt mannen som ikke var kjent da han fikk svinevaksinen.

- Det går ikke an å si at det var feil å vaksinere ham. Vi skriver for eksempel fortsatt på vår hjemmeside at mennesker som har gjennomgått hjertetransplantasjoner tilhører en risikogruppe og bør vaksinere seg. Men vi har nå fått ny kunnskap som vi kan lære av, sier Persson.

Dødsfallet beskrives som unikt i Sverige ettersom det er det første man med sikkerhet kan slå fast skyldes svinevaksinen.

HAR DU TIPS OM SVINEINFLUENSAEN?
TIPS VG NETT HER!

Frykter vaksinefrykt

Nå frykter man at folk vil bli skeptiske til å ta vaksinen som følge av dødsfallet.

Senere i dag vil svenske helsemyndigheter offentliggjøre dødsfallet til mannen på en pressekonferanse, men ifølge en pressetalsmann for helseministeren vil det ikke komme frem nye detaljer rundt dødsfallet til mannen.

OVERSIKT:Vaksineguide for ditt hjemsted

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse