Hovedinnhold

Nytt svineinfluensa-dødsfall bekreftet

SVINEINFLUENSAVIRUS: Dette bildet tatt gjennom mikroskop viser svineinfluensaviruset. Foto: AFP
SVINEINFLUENSAVIRUS: Dette bildet tatt gjennom mikroskop viser svineinfluensaviruset. Foto: AFP
(VG Nett) Det 14. svineinfluensadødsfallet i Norge er et faktum, etter at en kvinne i 60-årene døde på Hamar sykehus torsdag.

Denne saken handler om:

Det bekrefter helsemyndighetene på nettstedet pandemi.no.

Kvinnen som døde var i 60-årene, fra Ringsaker i Hedmark. Hun døde i dag, og det ble kort tid etter dødsfallet bekreftet at kvinnen hadde svineifluensa.

Ifølge helsemyndighetene tilhørte kvinnen en av risikogruppene.

Hamar sykehus hører til Sykehuset Innlandet. Det er totalt seks pasienter innlagt med svineinfluensa på sykehusets seks enheter. To av disse er barn, og to av dem får behandling på intensivavdelinger. Men om det er livstruende for noen av disse, er ifølge kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen uvisst.

- Det vet jeg ikke, sier han til VG Nett.

På dødstoppen

Med torsdagens dødsfall er antall dødsfall som knyttes til H1N1-viruset oppe i 14. Dette er det tredje høyeste dødstallet i Europa, men målt opp mot innbyggertall ligger Norge på dødstoppen når det gjelder svineinfluensa i Europa.

VAKSINEGUIDEN:Sjekk hvor og når du kan vaksineres

- Vi er bekymret over disse tallene, sa direktør i Folkehelseinstituttet, Geir Stene-Larsen, til VG Nett onsdag kveld.

Helsemyndighetene vil nå granske alle dødsfallene som er registrert, for å finne eventuelle fellesnevnere. Det vil også bli opprettet et såkalt intensivregister.

Helsemyndighetene sa på en pressebrief torsdag ettermiddag at ingenting så langt tyder på at viruset er sintere i Norge enn i andre land.

- Men epidemien har kommet lenger i Norge, sa Stene-Larsen - uten å kunne forklare hvorfor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse