Hovedinnhold

Mulige svineinfluensa-tilfeller i Indre Østfold

(VG Nett) Tre personer holdes isolert i Indre Østfold etter at de ringte Legevakten med symptomer som kan være svineinfluensa.

Denne saken handler om:

Legevakten i Askim rykket ut og tok prøver av de tre pasientene, etter at de henvendte seg i går. Prøvene blir i dag sendt til Folkehelseinstituttet for analyser. Resultatene ventes å være klare over helgen.

- De tre personene har nylig kommet hjem fra en utenlandstur, og har symptomer som muligens kan være svineinfluensa. Men vi vet foreløpig ikke, sier smittevernoverlege i Indre Østfold, Astrid Rutherford, til VG Nett.

De tre pasientene er nå isolert hjemme.

- De er ikke så syke at de er på sykehus. Det er overhodet ikke fare for livet deres. Smittefaren anses for å være relativt liten. Men vi følger situasjonen, sier hun.

Les også:Dette bør du vite om svineinfluensa

Rutherford kan ikke si noe om kjønn eller alder på de tre pasientene, men sier at det dreier seg om relativt unge mennesker.

Det har så langt vært fire bekreftede tilfeller av svineinfluensa i Norge. 9. mai ble det bekreftet to tilfeller. Senere har en kvinne i 40-årene og en mann i 30-årene hatt influensasykdommen.

Hittil har ingen nordmenn blitt smittet i Norge.

Les også:Disse epidemiene er farligere enn svineinfluensa

- De nærmeste ukene forventer vi flere slike enkelttilfeller hos personer smittet i utlandet. Etterhvert vil vi også få smitte mellom mennesker i Norge. Tiltakene nå tar sikte på å forsinke spredningen i landet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse