Hovedinnhold

Døde etter svineinfluensa

(VG Nett) En tenåringsjente fra Larvik døde mandag overraskende etter å ha vært behandlet for svineinfluensa.

Denne saken handler om:

Hun skal ha blitt syk i slutten av forrige måned, og fikk behandling for svineinfluensa. Omkring 14 dager senere døde hun uventet hjemme. Tenåringen var aldri innlagt på sykehus.

- Hun har blitt korrekt behandlet for influensasymptomene, og vi oppretter derfor ingen nye tiltak, sier fylkeslege i Vestfold, Svein Lie, til VG Nett.

- Ukjent dødsårsak

Til tross for at hun ble behandlet for svineinfluensa, så betegner helsemyndighetene det som et uventet dødsfall, og dødsårsaken vil først bli fastslått i forbindelse med obduksjonen.

- Siden hun hadde fått påvist A(H1N1), så er dødsfallet knyttet til svineinfluensa, men dødsårsaken er ikke kjent, sier smittevernlege i Larvik kommune, Lars Krogh, til VG Nett.

Familien til den omkomne og nærmeste omgangskrets har blitt varslet om dødsfallet. Jenta var ikke på skolen dagen hun døde. Av hensyn til familien ønsker ikke helsemyndighetene å opplyse eksakt alder på tenåringsjenta.

Fjerde dødsfall

Det er nå registrert fire døde i Norge som følge av det nye influensaviruset. En 42 år gammel kvinne fra Romerike i Akershus var den første norske statsborgeren, men tidligere i høst ble det konstatert at en dansk trailersjåfør på tur i Norge hadde vært smittet av det nye viruset.

I sommer anløp også et cruiseskip norsk havn med en influensadød søreuropeer om bord.

Det var onsdag innrapportert 1.223 tilfeller av bekreftet ny influensa med influensavirus A (H1N1), altså såkalt svineinfluensa. To tredeler av de syke er i alderen 10-29 år

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse