Hovedinnhold

Sjokolade er bra for hjertesyke

KAKAOBØNNER MED GIFTSTOFF: Mørk sjokolade inneholder blant annet giftstoffet theobromin som finnes naturlig i kakaobønner. Men en person må ha et svært høyt inntak av sjokolade for å bli forgiftet. Hunder derimot kan dø ved et langt mindre inntak av stoffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
KAKAOBØNNER MED GIFTSTOFF: Mørk sjokolade inneholder blant annet giftstoffet theobromin som finnes naturlig i kakaobønner. Men en person må ha et svært høyt inntak av sjokolade for å bli forgiftet. Hunder derimot kan dø ved et langt mindre inntak av stoffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Personer som overlever hjerteinfarkt og som spiser sjokolade to eller flere ganger i uken, har tre ganger så liten risiko for å dø av hjertesykdommer som de som holder seg unna godsakene.

Det viser en ny svensk forskningsstudie som er foretatt på svenske pasienter. Forskningsrapporten er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Internal Medicine.

Les også:20 matvarer for hjertet

Jo mindre sjokolade, jo mindre beskyttelse mot hjertesykdommer, er konklusjonen i studien. Den er den første som påviser en sammenheng mellom inntak av sjokolade og helsen til hjertepasienter, ifølge Imre Janzky ved Karolinska Institutet i Stockholm, som har ledet forskningsarbeidet.

Han presiserer at det er kun sjokolade som har velgjørende effekt, og ikke andre typer godterier, ettersom det er antioksidantene i kakaoen som har positiv innvirkning på pasientene.

Les også:Sjekk om maten din er sunn

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse