Hovedinnhold

Universitetsutdannede minst fornøyd med sexlivet

NYE SEX-FUNN: Undersøkelsen er basert på 1.001 personer i parforhold i alderen 18-67 år. Foto: Illustrasjonsfoto: Espen Braata/VG
NYE SEX-FUNN: Undersøkelsen er basert på 1.001 personer i parforhold i alderen 18-67 år. Foto: Illustrasjonsfoto: Espen Braata/VG
Nordmenn uten utdannelse på universitetsnivå er mer fornøyd med sexlivet enn universitetsutdannede, viser ny forskning.

Denne saken handler om:

Det er psykologiprofessor Bente Træen ved Det helsevitenskapelige fakultet på Universitetet i Tromsø som har forsket på nordmenns tilfredshet med eget sexliv.

Træens tall viser at 58 prosent av norske kvinner med lavere utdannelse er fornøyd med sitt sexliv, mens bare 46 prosent av kvinnene med universitetsutdannelse kan si det samme.

Les også:Frykter sex betyr døden

Homoseksuelle mest fornøyd

Hos menn er det også en markant forskjell på hvor mange som er fornøyde med sexlivet sitt. 45 prosent av mennene med lavere utdannelse er fornøyde, mens 36 prosent av universitetsutdannede menn sier seg fornøyd.

VGTV:Ny undersøkelse: Halve Norge drømmer om gruppesex

I undersøkelsen kommer det også fram at homoseksuelle er mest tilfredse med sitt sexliv. Hele 72 prosent av homoseksuelle menn i aldersgruppen 18-29 år sier seg fornøyd med sexlivet.

Ikke overraskende klagde de misfornøyde mennene i undersøkelsen på manglende sexlyst hos sin faste partner. Tidligere forskning Træen har gjennomført viser imidlertid at personer i faste forhold er langt mer tilfredse med sexlivet enn single.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse