Hovedinnhold

Trekant-Marie intimbarberte lyn nedentil

Nå advarer eksperter mot glattbarbering

TRE PÅ TOPP: Programledertrioen Thomas Albertsen Dahlen, Pia Dailey Kristoffersen og Marie Kinge (t.h.) er deltakere i seksualopplysningsprogrammet «Trekant» på NRK3 onsdag. Foto: Scanpix
TRE PÅ TOPP: Programledertrioen Thomas Albertsen Dahlen, Pia Dailey Kristoffersen og Marie Kinge (t.h.) er deltakere i seksualopplysningsprogrammet «Trekant» på NRK3 onsdag. Foto: Scanpix
(VG Nett) I herrebladet FHM tar Trekant-programledere skrittet helt ut og forteller om sin intimfrisyre. Nå advarer eksperter mot slik barbering.

Denne saken handler om:

- Jeg barberer meg helt glatt, jeg synes det er best å være helt ren, sier Marie Kinge (19) til bladet.

Hennes kvinnelige programlederkollega fra NRKs sex-program «Trekant», Pia Dailey Kristoffersen (22) er på samme bikinilinje.

- Glattbarbert, slår hun fast overfor FHM før hun fortsetter:

- Det er mest innbydende. Det er veldig deilig for gutten også, spesielt når han skal slikke. Jeg vurderte voksing, synes det er kjipt å bli pinnsvin etter tre dager.

- Mindre sexlyst

Nå går flere eksperter ut og påpeker at det er få positive sider ved å være glattbarbert nedentil.

- Det kan være vanskelig å holde det helt rent under selve barberingsakten. Det kan i verste fall føre til kviser og byller på grunn av betente hårsekker, sier spesialist i seksologisk rådgiving, Siv Gamnes til VG Nett.

Hun er daglig leder for organisasjonen Sex og samfunn, senter for ung seksualitet. Gamnes forteller at hårroten til kjønnshår har nervesensorer som oppfatter berøring, og som fører til økt sexlyst.

- Ved å fjerne alt kjønnshår kan man derfor miste den påvirkningen man kan få til å få økt lyst, forklarer hun.

Lyn-tiss

Derfor anbefaler sexologen i mange tilfeller å kun frisere seg nedentil, istedenfor å fjerne alt.

Det har Marie Kinge fra sexprogrammet «Trekant» testet ut.

- Da jeg var Lyn-fan som yngre, barberte jeg et lyn på tissen. Fail, sier 19-åringen til FHM.

Til VG Nett opplyser programlederen at hun ikke lenger er fan av Oslo-klubben, og utdyper friseringsstuntet.

- Det var en morsom greie, det er lenge siden og jeg tok det bort med en gang, sier hun.

Mistet duft som tenner

Men både hun og programlederkollegaen foretrekker å fjerne alt som heter hår i skrittet.

Da mister hun ifølge eksperter feromoner, som kjønnshår inneholder. Dette er et kjemisk duftstoff, som ikke lukter, men som hjernen registrerer - og som øker den seksuelle tenningen hos oss mennesker.

- Det mest positive med ved å fjerne alt håret på kjønnsorganet er at flatlusa ikke har noe sted å være lenger. Den er nærmest utryddet i den unge generasjonen som er nå, sier sexolog Siv Gamnes.

Laget hjerte på kjønnet

Hårekspert i TV3-prgrammet Homsepatruljen, Adam Schjølberg anbefaler heller et velfrisert kjønn enn et helt glattbarbert.

- Ja, definitivt. Man får en nedsatt følsomhet ved å ta håret helt vekk og overkjøre hårsekkene. Man blir sårbar og mer mottagelig for infeksjoner. Normalt sett beskytter jo kjønnshår mot det. Jeg tror det er et større problem enn mange er klar over, sier han til VG Nett.

Schjølberg har jobbet som frisør i ti år, vært frisørlærer og stylist - både på hodet og lenger ned på kroppen:

- Jeg har frisert noen venninner nedentil for at de skulle overraske kjæresten sin. Jeg husker jeg en gang laget et hjerte, forteller han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse