Hovedinnhold

Søker sexløs kjærlighet på nett

KJERLIGHET UTEN SEX: Det har oppstått nettsamfunn for personer som ser på seg selv som aseksuelle. Foto: Scanpix
KJERLIGHET UTEN SEX: Det har oppstått nettsamfunn for personer som ser på seg selv som aseksuelle. Foto: Scanpix
(VG Nett) Personer uten sexlyst finner hverandre på nett for å inngå aseksuelle parforhold, sier en norsk forsker.

Denne saken handler om:

Ifølge På Høyden, nettavis for Universitet i Bergen, har postdoktor Randi Gressgård holdt et innlegg om aseksualitet på et seminar nylig.

- Det er mange aseksuelle som ønsker å leve sammen i kjærlighetsforhold uten sex, sier hun.

Det skal også ha dukket opp mye informasjon om aseksualitet på nett.

- Informasjonssidene bidrar til å normalisere fenomenet overfor omverdenen, samtidig som det virker identitetskapende for dem som erfarer seg som aseksuelle, sier Gressgård.

«Seksualitet ligger ikke for meg»

Universitetsavisen har funnet frem til det en av bidragsyterne på nettsidene skriver om fraværet av sex.

- Det er en hel dimensjon av menneskelige opplevelser som ikke angår meg. Jeg går ikke glipp av noe i større eller mindre grad enn en sirkel går glipp av kanter. Seksualitet ligger ganske enkelig ikke for meg eller mitt liv, skriver personen på en engelskspråklig nettside.

Gressgård sier mange aseksuelle personer ser på seg selv som mennesker med en helt egen seksuell identitet, men at man ofte har problemer med å bli godtatt som aseksuell.

- Kan føle tiltrekning

Ifølge nettsidene til Asexual Visibility and Education Network så har aseksuelle akkurat de samme emosjonelle behov som andre, og at mange oppsøker langvarige forhold uten sex.

De skriver også på sine informasjonssider at aseksualitet ikke nødvendigvis betyr at man ikke føler seg tiltrukket av andre, men at det er tiltrekning som eksempelvis kan gå på å bli kjent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse