Hovedinnhold

Kvinner gjør nesten alt husarbeid

Kvinner gjør nesten alt av husarbeid, mens mennene gjør mest hagearbeid og snømåking, samt vedlikehold og reparasjoner.

Denne saken handler om:

I en fersk MMI-undersøkelse sier åtte av ti kvinner at de har hovedansvaret for klær, mens nesten ni av ti menn sier de har hovedansvaret for vedlikehold og reparasjon av hus og bil.

- Vi ser en svært tradisjonell ansvarsfordeling. Kvinner vasker hus, lager mat og vasker og reparerer klær. Menn tar ansvar for å vedlikeholde og reparere hus og bil, sier Monica Martinussen, førsteamanuensis i psykologi ved Universitetet i Tromsø, til Dagbladet.

Ansvarsdelingen er størst når det gjelder pass av økonomi, planlegging av viktige innkjøp og forandringer i husholdningen.
MMI-undersøkelsen viser at det er en viss sammenheng mellom inntekt og ansvarsdeling. Både kvinner og menn med lav inntekt rapporterte at de tok noe mer ansvar for arbeidsoppgaver i hjemmet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse