Hovedinnhold

Færre får klamydia

I fjor ble det diagnostisert 22.754 tilfeller av klamydia her i landet. Det er en nedgang på 3,1 prosent sammenlignet med året før.

Denne saken handler om:

Nedgangen i fjor kom etter en sammenhengende økning de siste ti årene.

62 av dem som ble registrert smittet var kvinner og sju av ti var under 25 år. Kjønns- og aldersfordelingen har vært relativt stabil de siste fem årene, opplyser Folkehelseinstituttet.

Finnmark og Troms topper listen med henholdsvis 898 og 684 tilfeller per 100.000 innbyggere. Sogn og Fjordane og Akershus ligger lavest med 354 og 355 tilfeller.

De fleste tilfellene av klamydia er uten symptomer og tallene kan derfor gjenspeile hvem som velger å teste seg og ikke nødvendigvis den reelle fordelingen i befolkningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse